Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '20

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nedir

 

Kızlık zarı bozulması mastürbasyon, kaza, düşme, çarpma vajinaya parmak sokma, ya da cinsel deneyim sırasında penisin vajinaya girişiyle birlikte kızlık zarının anatomik yapısının bozulması durumudur. Alanında deneyimli doktorlar tarafından uygulanabileceği uzun süreli (kalıcı) kızlık zarı dikimi (genital) vajinanın anatomik yapısını hakkında bilgi sahibi olan bilen jinekolog doktorlar tarafından yapılmalıdır. Ameliyatlarda sağlık açısından hastayı etkileyecek herhangibir risk faktörü yoktur.

 

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nedir?

 

Kalıcı kızlık zarı dikimi nedir?  Kalıcı kızlık zarı dikimi yırtılan kızlık zarının yerine kişinin kendi vajina bölgesinde yer alan flep adı verilen doku parçası kullanılarak vajina girişinde yeni bir kızlık zarı oluşturma işlemidir. Vajina girişini  daraltacak Flep ya da lazer, mikrocerrahi gibi başka teknikler kullanılarak yapılır.

 

Kızlık Zarı Dikimi Operasyonu Ne Kadar Sürer?

 

İşlem ortalama 30 dakika kadar sürer ve lokal anestezi altında yapılır. Operasyon sonrasında ilk hafta kanama ve sızıntılar devam eder. Dikiş almaya gerek kalmaz.

 

Kalıcı Kızlık Zarı Dikiminde İyileşme Süresi Ne Kadardır?

 

Operasyon sonrası İşlem süresi ortalama 4 haftadır.  1 haftanın sonunda hasta kontrole çağrılır. Operasyondan ilk bir ay ağır eşyalar kaldırılmamalı, yorucu spor faaliyetlerinden kaçınılmalı ve doktorun önerilerine uyulmalıdır.1 ayın sonunda hasta cinsel ilişkiye girebilir duruma gelmektedir.Bu yöntemde kızlık zarı kendiliğinden bozulmaz hasta ne cinsel ilişkiye girerse kanama sağlanır. 

 

Kalıcı Kızlık Zarı Dikiminde Başarı Oranı Nedir?

 

Uzun süreli olarak yapılan kalıcı kızlık zarı dikimi işlemleri sonrasında ilk cinsel ilişki sırasında olduğu gibi kanama meydana gelmektedir. Operasyon ile ilgili herhangi bir başarısızlık durumu olmaz.  Kalıcı kızlık zarı dikiminde amaç cinsel birliktelik sonrası vajinada beklenen kanamanın oluşmasını sağlayacak yeni bir doku oluşturulmaktadır. Hastanın talep etmesi halinde kızlık zarı dikimi ile birlikte vajina daraltma operasyonu da aynı anda aynı anda yapılmaktadır.

 

Kalıcı Kızlık Zarı Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

 

 Kalıcı kızlık zarı dikiminde düğün öncesi için herhangi bir zamanlama planı yoktur. İşlem kalıcı olarak yapılır ve operasyon sonrası dikiş almaya gerek kalmaz.Kişi operasyon sonrasında ilk cinsel deneyimini yaşayana kadar kızlık zarı yapısında herhangi bir bozulma olmaz.

 

Kalıcı Kızlık Zarı Dikiminde Hedeflenen Nedir?

 

Kalıcı kızlık zarı dikimi nedir?  Yeni bir kızlık zarının planlandığı kendi vajina girişinde bulunan Flep denilen dokudan yeni bir kızlık zarı yapılandırma işlemidir. Kalıcı kızlık zarı dikiminde hedeflenen yırtılan kızlık zarının yerine yeni bir kızlık zarı ortaya çıkarılması amaçlanır. Vajina girişini daraltan yöntemler kullanılarak yapılan bu metot da hasta ne zaman cinsel ilişkiye girerse kanama sağlanır. Hasta partnerine söylemedikçe operasyon sonrası ya da hamilelik sürecinde jinekoloji muayene olmadıkça ya kızlık zarı dikimi operasyonu geçirdiği anlaşılmaz.

 

Kaynak : https://www.esrademiryuzer.com/kizlik-zari-dikimi/

 
Toplam blog
: 10
: 141
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

Esra Demir Yüzer hayatı tıp alanında ilk olarak Siirt Merkez Demirkaya Sağlık Ocağı'nda pratisyen..