Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '13

 
Kategori
Spor
 

Kalın giysilerle yapılan spor daha çok kilo verdirmez

Kalın giysilerle yapılan spor daha çok kilo verdirmez
 

Kalın giysilele yapılan spor daha çok kilo verdirmez, çünkü yağ yakımını hızlandırmaz sadece daha çok terletir ve verilen kilo geçici su kaybıdır.


Geçen yaz Bostancı Sahil yolunda ve Istanbul Boğazında yaz geceleri yürüyüş yaparken havanın çok sıcak olmasına rağmen bazı insanların kalın eşofman hatta yağmurluk giyerek yürüyüş, koşu veya bisiklet yaptıklarını görüyordum. Daha çok terleyerek daha çok kalöri yakacaklarını sanıyorlardı. Bu şekilde daha çok terleyecekleri kesin. Ama daha çok terleyerek daha çok yağ yakmaz ve kilo veremezler. Terle sadece su ve tuz kaybederler.

Sıcak havada kalın giyinerek spor yapmak aşırı terleme ile aşırı su ve tuz kaybına sebep olur ve çok TEHLİKELİDİR. Hiçbir şekilde de yağ yakımını artırmaz. Kalin giysilerle spor sonrası tartı üzerinde daha hafif gelmeniz aşırı su kaybındandır, daha fazla yağ yaktığınız için değil. Sıcak havada spor yaparken giysiler mutlaka hafif olmalı ve su kaybını telafi etmek için sık sık küçük yudumlarla su içilmeli. Kilo vereceğim diye yolun ortasında bayılmayın.


Rasih Bensan 16 Ocak 2013

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..