Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '09

 
Kategori
Eğitim
 

kalıplara hayır!!!

kalıplara hayır!!!
 

Bazı şeyler çok önemlidir ve önemine binaen çok sayıdadırlar. İşte ya bu çok sayı önemlilik arz edip sevilir ve geliştirilir ya da günümüz Türkiye'sinde olduğu gibi çok sayı sıradanlığa yol açarak unutulup önemsizleştirilir. Bunun en büyük örneği mevcut eğitim sistemini kafalarınca yorumlayıp uygulayan dershane ve okullardır bence. Bu yazımı yazarken bile, üzerimde onlarca yıldır süregelen gereksiz kuralların, gereksiz kuralları kendi kafalarına göre değiştiren ve güçleştiren katı hocaların ve katı hocaların yetiştirdiği ve yetiştirmekte olduğu geri kafalı öğrencilerin baskısını hissettim bilmem fark edecek misiniz siz de?

Okula ve dershaneye ilim yuvası dedirten hadise oraların özgür, yenilikçi ve bilim esaslı yerler olması değil midir? O halde neden Ortaçağ mantığındaki yerlere hâlâ ilim yuvası deyilir? Eğer öğretmen ve yöneticiler saçların kapattığı beyne değil de açıktaki saçın uzunluğuna değer verirse ne anlamı kalır "kutsal" hocaların normal kişilerden? Hatta sırf bu yafta yüzünden daha düşük olmazlar mı o normallerden? Kafka küpeli olsaydı şayet ya da Einstein cırtlak renkli elbiseler giyseydi farklı mı olacaktı sevgimiz? Ya da Hitler ve Bush hep takım elbise giyiyor diye daha mı az nefret edeceğiz? Tarih son teknoloji İsrail'i mi yoksa yıllardır işgalden kurtulamayan Filistin'i mi daha hayırla yad edecek sorusuna kafalardaki dar kalıplara daha uyumlu olduğu için İsrail dersek eğer, hayvanlardan bizi ayıran özgür beynimiz var diyebilir miyiz hâlâ kalıplarımızı yıkmamakta ısrar ederek? Ohalde neden enerjimizi hâlâ bu önemsiz şeylerin peşinde harcıyruz? Acaba cevap verebilecek miyiz o kişileri niye durdurmadınız diye soran coşkulu yüreklerin ışıltısını çoktan yitirmiş gözlerine?

Ben de br öğrenciyim ve her şeye rağmen yüreğimdeki isyankar coşkuyu kaybetmeyen azınlıktaki kesimdenim. Bilmiyorum bu lafın kime diye soranlara ise cevabım şu: Bu lafım katı kuralları inatla ve ısrarla uygulayan M.E.B okullarından, her köşe başında farklı bir ideoloji uğruna kurulan özel okullara, test manyağı-okul uzantısı dershanelerden, küçük çaplı kurslara. Çünkü o dar kafalılar her yerde karşımızda. Bunlardan çektiğimiz yeter "be kardeşim" diyiyorsanız siz de, gösterin tepkiniz ki doğru yolda olduklarını zanneden sömürülenler de görsünler gerçeği hatta baskı altında tutulan kendi düşüncelerini bile. Özgür eğitim, aydınlık gelecekse gerçek, bu baskıları el ele bitirmek gerek...

 
Toplam blog
: 5
: 727
Kayıt tarihi
: 21.08.09
 
 

Adım Emre Alpun 15 yaşındayım ve Elazığ'da yaşıyorum. Küçük şehirde yaşamanın getirdiği avantajları ..