Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '13

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Kalitatif birliktelik

Kalitatif birliktelik
 

KEYİAD 26 Kasım 2013 (Foto; Keşanlı)


Ahmet Eler ve ekibinin yeni dönemi başlarken…”

Merkezi İstanbul’da bulunan, Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği (KEYİAD), geride bıraktığımız döneme ilişkin; 26 Kasım Salı akşamı, Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş kampusundaki Akademi Cafe'de genel kurulunu gerçekleştirdi. Yılın son yemekli toplantısına,  Erdem Holding ile Genpa Telekomünikasyon Yönetim Kurulu Başkanı ve önceki Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Dr. Zeynel Abidin Erdem de konuşmacı olarak katılarak, genel ekonomiyi değerlendirdi.

KEYİAD Yönetim Kurulu faaliyet raporunu da sunduğumuz olağan genel kurulumuzda; Ahmet Eler başkanlığındaki yönetim, yeniden göreve seçildi.

 KEYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Eler, yeni dönemin açış konuşmasını yaparken, bölgemiz ile iş dünyasının buluşmasına dikkat çekti.

Gecenin konuğu Dr. Zeynel Abidin Erdem “Türkiye'nin, 2023 yılında küresel bir güç haline geleceğini” kaydetti.

 Özgeçmişinin “sinevizyonda” gösterilmesinin ardından mikrofona gelen Erdem,
“Sözde demokrasilerde İslam'ı çökertme operasyonlarının yürütüldüğünü, insanları bölüp parçalama ve yutma politikasını, batının organize ettiğini” söyledi. Bu politika ile 11 Mart itibariyle Suriye'de 240 bin Müslüman'ın öldürüldüğüne dikkat çeken Erdem, "Bugün demokrasi söylemleriyle müdahale edilen Irak'ta ve Afganistan'da demokrasi nerede?" diye sordu. Türkiye'nin, 2023 yılı hedefleri için işadamlarına çok büyük işler düştüğünü detaylarıyla anlattı.

 Erdem, kendi hayatından da örnekler verdiği konuşmasında: "Suriye'de ve Mısır'da insanlar kızları tecavüzden kurtulduğu için, su içebildikleri için ve ölmedikleri için şükür namazı kılıyor. Bizim neyimiz eksik? Türkiye 3. Boğaz Köprüsü, 3. Havalimanı, “Marmaray” ve bunlara benzer projeleri ile 2023'e gelindiğinde Dünya'nın en büyük 10'uncu ekonomisi olacak. Bu ülkenin kaynakları yine bizleriz. Şahsen ben, vergilerimi tam olarak ödüyorum. Eğer bundan kaçarsak, yarın bu zenginliği yaşayamaz hale geliriz" dedi.


 Ortadoğu’da oynanan oyunların Türkiye üzerinde de oynanmak istendiğini belirten Erdem, "Bizlere düşen bölgesellik, ırkçılık ve hemşehrilik değil, ‘Türkiyeliyim’ bilincinde olmaktır. Ülkemize ve kendimize daha çok güvenmeliyiz çünkü Türkiye artık çok güçlü. Daha çok çalışmak zorundayız. Elimizin, beynimizin gücüyle çalışmalıyız" tezini savundu.

Gecenin onur konuğu Türk İş Dünyası’nın duayen temsilcisi, Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Başdanışmanı Dr. Zeynel Abidin Erdem; konuşmasını bitirmeden, yeni yönetimi tebrik ederek “KEYİAD çatısı altında başarıların devamını” diledi.

 Dinleyicilere de söz hakkı tanıyan Erdem; Uğur Eğitim Kurumları Keşan Temsilcisi Sevtap Engin, Keyiad Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanatçı Serkan Çağrı, Keyiad Kurucusu Mehmet Ali Akpınar, Koç Bilişim firmasının CEO’su Mehmet Nalbantoğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın kısa konuşmalarını dikkatle dinledi.

 Ardından, Keyiad Başkanı Ahmet Eler, yeni dönemde görev alacak yönetim kurulu üyelerini tanıtarak teşekkür konuşması yaptı.

Gecenin sonunda KEYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Eler, Türk Amerikan İşadamları Derneği başkanlığını da yürüten Dr. Zeynel Abidin Erdem’e plaket verdi. Bu sırada gecenin son sözünü söyleyen Erdem; “Ortadoğu’da itibarlı bir Türkiye, Batı’nın işine gelmiyor” diyerek, çözüm süreci ve Doğu'ya yapılan yatırımlar konusunda; Doğu'da yatırım yapan iş adamlarına devletin destek vermesi” gerektiğini vurguladı.

            * * *

Amacı, “kalitatif  birliktelik” yani derinlemesine söyleşi, grup tartışmaları gibi, esnek çalışma biçimiyle; sözcüklerin ve fikirlerin irdelendiği, araştırmalarla ortaya çıkan “bir elin nesi var iki elin sesi var” anlamında “sinerjiyi” faydaya çevirmek, bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmalar yapmak, kamuoyunu ülkenin en önde gelen uzmanların dilinden bilgilendirmek, bölgenin değerlerini "marka" unsuru ile geniş kitlelere anlatmak olan; merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlı Yönetici ve İş Adamları Derneği (KEYİAD), yeni dönemde de ses getirecek çalışmalara Ahmet Eler başkanlığında devam edecektir.

“Görünen köy kılavuz ister” mi? … 

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..