Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kalite gereği kayıt ve sonrasında dolandırılmak.

Kalite gereği kayıt ve sonrasında dolandırılmak.
 

Her şey iyi giyimli yaka kartları takılı genelde bir kız ve bir erkeğin iki veya üç kişilik bir aileye ait evin kapısını çalmasıyla başlıyor.

Kapıyı açtığınız da; ünlü bir temizlik şirketinden geldiklerini belirtip saymış oldukları ürünlerden hangisini kullandığınızı soruyorlar.

Genelde misafir severlik gereği sohbet içeride devam ediyor.

Soruya cevabınız kullanılan ve o ünlü temizlik şirketine ait ürün veya ürünlerin adlarını sayarak başlıyorsa bir sorun yok.

Şayet kullanmıyorsanız da sizi yine müşteri kazanımları adı altında bir bölümün arayacağını ve o bölümün kayıtlı sabit telefon numarasının da çizili olduğu gösterişli kartviziti bırakarak iki veya üç tane de küçük ürünlerden reklam gereği bırakıp gerekli notları alarak çıkıyorlar.

KISA BİR SÜRE SONRA ARANIYORSUNUZ.

Çok değil bir süre geçtikten sonra aranıyorsunuz. Sizinle muhatap olan ses uydurma isimle anlatıma başlıyor.

Tabi ki görüşmenin kalite standartları gereği kayıt altına alındığını, kullandığınız ürünle (r) ilgili bir kaç soru ve cevabı aldıktan sonra o isim yapmış şirketin sizi seçtiğini belirtiyor.

ANTALYA DA 5 YILDIZLI OTELDE BEDAVA TATİL.

Müşteri memnuniyetini sağlamak ve bire bir reklam yapmak gayesi güden bu kampanyanın Antalya tatil yöresinden 5 yıldızlı otelin adını vererek uygun göreceğiniz bir tarihte iki gece, üç gündüz süren yol masrafları dahil bir tatil kazandığınızı, verilen sabit telefon numarasını arayarak gerekli görüşmenin yapıla bileceğini belirtip teşekkür ederek telefon konuşmasını bitiriyor.

OTEL VE ULAŞIM FİRMASINDAN REZARVASYONU TEYİDİNİZ İSTENİYOR.

Şayet o telefon numarasını arayarak tatili kabul eder ve tarihini bildirirseniz. Yolculuk yapacağınız firmanın, kalacağınız otelin adı rezervasyon durumu size bildiriliyor. İnternetten alacağınız telefonlarla doğrulamanızı da istiyorlar.

Tüm gerekli işlemleri tamamlayıp gerçekten verilen tarihte 5 yıldızlı  tatilinizi yapıp geriye dönüyorsunuz. Elbette evinize dönene kadar oldukça memnunsunuz.

Ancak evinizin kapısını açıp da evdeki dağınıklığı görünce ardından da " YÜKTE HAFİF PAHA DA AĞIR " ne varsa gittiğini görünce kaliteli bir oyunla dolandırıldığınızı ve soyulduğunuzu anlıyorsunuz.

 

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..