Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '15

 
Kategori
Basketbol
 

Kalite ve deneyim farkı: Türkiye: 111 İzlanda: 102

Kalite ve deneyim farkı: Türkiye: 111 İzlanda: 102
 

Gittikçe büyüyor Semih... Oyun ciddiyetine şapka çıkarıyorum.


Hangi takım sporu olursa olsun, üstün fizik güce sahip rakipler, bizi çok zorluyor, çoğunlukla da yeniyor. Allah'tan, Avrupa basketbolunda Türkiye 8., İzlanda 88.sırada... Maç geneline olmasa da, sonuca yansıdı aramızdaki büyük sıklet farkı... İki ülke boy ortalamalarında çok büyük uçurum olmasa da, deneyim ve kalite üstünlüğümüz, 9 farklı galibiyetimizi getirdi.

Tipik Kuzey Avrupa basketbolu oynayan rakibimiz, sırtını 3 sayılara yaşlamak dışında hemen hemen hiçbir şey yapmadı. Ribaund ve asist istatistikleri açısından fark attığımız İzlanda, uzun mesafeli şutlarıyla direnmeye çalıştı sadece. 22 sayı atan Sigurdarson dışında skor üreten, fark yaratan oyuncuları olmayınca; Türkiye'ye yenilmekten kurtulamadılar.

Ama yine de oyun ciddiyet ve disiplinlerini, sonuç ne olursa olsun maçı bırakmamalarını, son topa kadar ellerinden gelen her şeyi yapmalarını, spor ahlaklarını, centilmenliklerini, temiz basketbollarını yürekten alkışlıyorum. Skor üstünlüğü bizde kalsa da, mücadeleci kişiliklerini alkışlamak lazım. Galibiyet önemli. Kaybedeceğini bile bile sonuna kadar direnç göstermek de bir o kadar saygı değer tavır. Onlardaki bu yönün, bize de örnek olmasını dilerim.

Bize gelince...

Cedi, bildiğiniz gibi... Ben büyük basketbolcu olacağım, diye bas bas bağırıyor. Furkan, geleceğimiz için büyük ümit... Semih, her zaman ciddi, sürekli oyunda... Sinan, takımın abisi, ateşleyicisi, sürükleyici oyuncusu... En sıkıştığımız anlarda, takıma nefes aldırıyor, beklenmedik patlamalarıyla rakibi şaşırttığı gibi, takımını da ayakta tutuyor, direncimizi kamçılıyor.

Koç zaten adamım... Onun üzerine yerli hoca tanımam. Ama yağmur gibi 3'lük atan takıma son topta faul yaptırmaması yüzünden, fazladan bir 5 dakika daha oynamak zorunda kaldık. Maç boyunca tek kırık notu bu bende. Sonuç, 10 üzerinden 9 verdim Ataman'a. Ona tanıdığım kredi sonsuz... Umuyorum ki, takımımızı bulunduğu yerden çok daha yukarılara taşıyacak. Yeter ki rahat bırakalım hocayı, yalnızca işine odaklanmasını sağlayalım.

Sonuçta 5.maçımızda 3.galibiyetimizi alsak da, İspanya karşılaşmasındaki teslimimiyetimiz, grup 4.cülüğünü getirdi. Yeni rakibimiz Fransa... Eğer onları da geçersek, en az yarı final oynarız.

Görünen şu: Bu turnuvada, İspanya ve Sırbistan dışındaki her takımı yenebiliriz. Bundan sonra elimizden gelenin en iyisini yapıp, oyun talihinin de yanımızda olması ve süpriz hakem hatalarına uğramamak için dua edelim.

Sürekli söylüyorum: Bu takımda hayat var. Evlatlarımız ülke basketbolunu çok güzel yerlere getirecek. Tabii, biz onları paçalarından tutup aşağı çekmediğimiz sürece!..

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..