Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '17

 
Kategori
Futbol
 

Kalite

Galatasaray’ın çok kaliteli bir kadrosu var. Bu elit kadro ön plana çıkıp, sistemden doğan sıkıntıları da çözebiliyor. Gençlerbirliği maçında da bunun bir örneğini yaşadık.

Igor Tudor, yine farklı bir on biri sahaya sürdü. 3-5-2 ( 3-1-4-2 ) şeklindeki bu dizilişle ilk defa Gomis ve Eren Derdiyok birlikte sahaya çıktılar. Tudor’un üçlü defans takıntısı ne kadar yanlışsa, çift santrafor tercihi de o kadar doğruydu. Esasen Igor Tudor’un bu sistem tercihinin en büyük nedeni, 17.sıradaki Gençlerbirliği ile oynuyor olmasıydı.

Aslında Galatasaray maça oldukça iyi başladı ve erken bir dakikada Mariano’nun güzel golüyle 1-0 öne geçti. Ancak sarı- kırmızılılar, ilerleyen dakikalarda sistemin yarattığı arızalar nedeniyle oyundan düştüler. Hatta Gençlerbirliği bu bölümde net bir beraberlik şansında da yararlanamadı.

İşte bu bölümde önce Galatasaraylı futbolcuların kalitesi, sonra da Gençlerbirliği futbolcularının büyük hataları maçın sonucunu belirledi.

Her ne kadar attığı golde Gençlerbirliği kalecisi Hopf’un büyük hatası olsa da, bu sezon dördüncü golünü atan stoper Maicon, sağ kanadı %100 verimle kullanan ve bir de gol atan Mariano, istikrarından taviz vermeyen Fernando, bu sezonki en iyi futbolunu oynayan Belhanda, gol atmasa bile güzel futboluyla beğeni toplayan Eren Derdiyok ve artık övmek için söz bulmakta zorlandığımız Gomis farklı skordaki en büyük aktörler oldular.

Eren Derdiyok’un Gomis’le birlikte sahada olması çok önemli. Çünkü Galatasaray, iki santraforla oynayabilecek bir yapıya sahip. Nitekim Gençlerbirliği maçında gerek 3-5-2, gerekse de 4-4-2 oynanılan bölümlerde iki santraforun oyunda nasıl fark yarattığını gördük. Ancak çift santraforla oynuyorsanız, hele de bu santraforlarınız Eren Derdiyok gibi bir uzun ve Gomis gibi çok iyi kafa vuruşları yapabilen bir golcüyse, oyunu daha çok kenarlara yaymanız ve ceza sahası içerisine daha çok orta yapmanız gerekir.

Ancak sarı- kırmızılılarda kanadı sadece Mariano etkili kullanabiliyor. Rodrigues, bu maçta oldukça kötü bir performans sergiledi. Belhanda’nın da, 4-4-2’de kanada geçtikten sonra etkinliğinde azalma oldu. Ama yine de Galatasaray kanat organizasyonlarını denemeli. Çünkü bunları değerlendirebilecek golcülere sahip.

Öte yandan, Galatasaray’ın böylesine rahat kazandığı bir maçta bile yine duran bir yan toptan gol yemesi, sarı- kırmızılıların bu hastalığa hala çare bulamadıklarını gösterdi.

Galatasaray, puan kaybettiği iki haftanın ardından farklı kazanarak kendine geldi. Bakalım sarı- kırmızılılar, haftaya Başakşehir karşısına nasıl bir kadro ve sistemle çıkacaklar!

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..