- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
Kaliteli çikolata nasıl olmalıdır?
kaliteli çikolata
Kaliteli çikolata beş duyumuza seslenmelidir;
Görünüm: Parlaktır.
Dokunma: Kaliteli çikolata elle tutulursa birkaç saniyede erimeye başlar. Bunun nedenini kakao yağının 34 derecede erimesidir.
Hızlı erime çikolatanın kalitesi için bir göstergedir ve çikolatada yüksek oranda kakaoyağı kullanıldığının kanıtıdır.
Ses: Gerçek çikolata kırıldığında farklı bir çıtırtı sesi duyulur. Bu kakao yağında bulunan kristallerden kaynaklanır.
Tat: Gerçek çikolatanınen belirgin özelliği dilimizin üstünde pürüzsüz ve yumuşak bir tat bırakmasıdır. Ağzınızda erirken yapışkanlı yağlı bir tat bırakmamalı ve bu aşamada içindeki aromaları da açığa vurmalıdır.
Koku: Çikolatanın içindeki aromaların kokusu hissedilmeli.