Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '11

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Kaliteli çikolata nasıl olmalıdır?

Kaliteli çikolata nasıl olmalıdır?
 

kaliteli çikolata


Kaliteli çikolata beş duyumuza seslenmelidir

Görünüm: Parlaktır. 

Dokunma: Kaliteli çikolata elle tutulursa birkaç saniyede erimeye başlar. Bunun nedenini kakao yağının 34 derecede erimesidir. 

Hızlı erime çikolatanın kalitesi için bir göstergedir ve çikolatada yüksek oranda kakaoyağı kullanıldığının kanıtıdır. 

Ses: Gerçek çikolata kırıldığında farklı bir çıtırtı sesi duyulur. Bu kakao yağında bulunan kristallerden kaynaklanır. 

Tat: Gerçek çikolatanınen belirgin özelliği dilimizin üstünde pürüzsüz ve yumuşak bir tat bırakmasıdır. Ağzınızda erirken yapışkanlı yağlı bir tat bırakmamalı ve bu aşamada içindeki aromaları da açığa vurmalıdır. 

Koku: Çikolatanın içindeki aromaların kokusu hissedilmeli. 

 
Toplam blog
: 10
: 5030
Kayıt tarihi
: 01.12.10
 
 

İlgi alanlarım: Çikolata ve çikolata ile ilgili olan herşey.. İstanbul'da gıda sektöründe ( çikolata..