Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '09

 
Kategori
İnançlar
 

Kalitesiz malzemeli hayatlar…

Kalitesiz malzemeli hayatlar…
 

Usta inşaatçının artık beli bükülmüş, saçlarındaki siyahlar tamamen ak olmuş, yürürken ayaklarındaki sızıyı etrafına belli edecek kadar yorgun olduğunu hissediyordu.

Hayatlarının kalan günlerini eşiyle mutlu olabilecek bir evde yamak istiyordu artık. Sanatıyla onlarca ödül almış inşaat ustası yıllarca emek verdiği Şirket patronuna artık emekli olmak istediğini ve alacağı emekli tazminatıyla hayatlarının son deminde rahat edebilecekleri bir ev satın alma isteğini bildirdi…

Şirket sahibi böyle kaliteli ve profesyonel bir elemanını kaybetmeyi hiç istemediği halde, çok sevdiği ve kendisine milyarlarca para kazandırmış ustasının isteğini de kıramamıştı. Emekliliğin en tabii hakkının olduğu ancak son bir inşaatı da yapıp öylece emekli olmasına izin verdi şirket patronu.

Maharetli usta bunu istemeye istemeye kabul ederek hemen işe koyuldu. Ancak inşaatı hiç de istekli yapmadığı görülüyordu. Kalitesiz malzemeler kullanarak gelişigüzel, derme çatma bir iş çıkarmaya başlamıştı. Böyle maharetli ellerden böyle köhne bir işin çıkması şöhretine, sanatına gölge düşürmesine rağmen inşaat kalitesiz bitirildi.

Maharetli usta inşaatın bittiğini ve artık emekli olmak istediğini patrona söyleyince patron hizmetlerinin karşılığında son yaptığı evi kendisine hediye etmek istediğini söyler. Ustanın dünyası başına yıkılmıştı. Şok olmuştu usta. Öyle ya kendisine verileceğini bilseydi bu evi böyle mi yapardı. Asrın bütün teknolojisini kullanmaz mıydı? Yaptıklarının içinde en güzeli son yaptığı ev olmaz mıydı?

Bizim hayatımız da öyle değil mi? En kalitesiz malzemeleri kullanarak çizdiğimiz hayatın bize ait olduğunu öğrendiğimiz de film şeridini geriye sarmak isteğiyle duyduğumuz o müthiş pişmanlık ile kendimizi yediğimiz fayda etmeyecektir.

İyilik ve güzellik üzerine ördüğümüz her duvar, mutlu olacağımız hayat evimizi tesis edecektir. Bizler hayatımızın inşaat ustalarıyız. Hayat için yaptıklarımız kendi hayatımız içindir. Kendi hayatlarımızın binasını inşa ederken en kaliteli, en güzel malzemeleriyle yapmak eşrefi mahlûkat olarak yaratılmamızın gereğidir.

Ustaların ustası Cenab-ı Hakkın yarattığı, çizip tanzim ettiği hayatların gereksiz tadilatlara uğratılmadan devam ettirilmesi iki evimiz için de çok önemlidir. Proje sahibinin çizdiklerini hayat binasına aynen uygulayabilmeliyiz. Malzemeden çalmadan, kaliteden ödün vermeden…

Yaşadığımız kalitesiz hayatı zamanın gerekliliği deyip sıvışmak hayatımızın yaşam kalitesini artırmayacaktır. Hayatımızın bu kısmının yaşanmamışlığını dilemek, geriye dönmek hatalarımızı tamir etme gibi kaçmış tren olayından başka bir şey olmayacaktır.

Onun için sonradan kendimizi yiyeceğimiz pişmanlık veren hareketlerden uzak durmalıyız. Söylemekte geç kaldığımız cümleleri zamanında söylemeyiz. Ya da sonradan pişman olacağımız sözleri söylememek…

Saygılarımla……

 
Toplam blog
: 77
: 765
Kayıt tarihi
: 03.05.09
 
 

1968 Bingöl Merkez Ilıcalar Içpınar Köyünde doğdu. Aslen Bingöl Merkez Çukurca köyündendir. İlk v..