Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '08

 
Kategori
Balıkçılık
 

Kalkan balıgı avcılıgı

Kalkan balıgı avcılıgı
 

Kalkan balıgının avlanması icin 3 metot vardır.

1-Goz aralıgı 10-15 cm. derinligide 1, 5-2.0 kulac , üst kısmında küçük yuvarlak mantar ve alt kısmında dibe inmesini saglayacak agırlıkları olan ve adına kalkan agı denilen bir avlanma seklidir.

2-Uzunlugu 500-1000mt olan bir sicim üzerine sonsuz sayıdaki oltalar bulunan ve adına parakete denilen bir avlanma şeklidir.bu oltalarda küp küp kesilmis zargana veya istavrit takılır.ve her 100mt.de sicime agırlık baglanarak bu olta düzeneginin dibine inmesi saglanır.

Her iki metot'da da denizin dibine bırakılan agın ve paraketenin uçlarına yerleri belli olsun diyerek birer şamandıra baglanır.

3-Trol metodudur.Bu sistemde 10-15 kulaç uzunlugunda, torba şeklindeki ağ denize bırakılır.. Torbanın sag ve solunda tahta kapaklar bulunur ve bu kapaklar çelik halat ile motora baglanmıştır.Görevleri dibde hareket ederek balıgın torba içerisine girmesini saglamaktır.bu arada teknede 0.5-1.0 mil'lik bir hızla hareket etmektedir.

Her 3 şekilde de avlanan kalkan balıgı ambarlarda özel sogutmalı bölgelere alınır ve buzlanarak nakliyeye hazır halde bekletilir.

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..