Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '08

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Kalkan balıgı tavası

Kalkan balıgı tavası
 

en sakin balık


Kalkan balıgı; kuyruğundan başına doğru uzunlamasına kesilir. İyice tatlı suda yıkanır. Arzuya göre hafifçe tuz ilave edilir.

Geniş bir tepsi içerisindeki beyaz un içerisine kesilen balık dilimleri daldırılır ve iyice unlanması saglanır.

Diğer taraftan, tavadaki kızgın ayçiçek yagı içerisine, dilimlenmiş unlu balıklar sıra ile dizilir.

5 dakika kadar pişirilmeye bırakılır ve hemen ardından balıgın diger tarafı çevrilir.

Her iki tarafıda pişmiş olan kalkan balığı geniş ve uzunca bir porselen tabağa yerleştirilir. Dikkat edilecek nokta pişen dilimlerin üst üste gelmemesidir. Aksi halde balıklar birbirine yapışırlar.

Not: Balık mümkün olduğunca sıcak yenmelidir. Yanında yeşil kıvırcık salata bol sirkeli veya limonlu olmak üzere afiyetle yenir.

Kesinlikle balık kızartırken, tavadaki yağ bitti diyerek, kızgın yag üzerine yeni yağ ilave etmeyiniz, aksi halde balık pişmemiş çiğ yag kokar.

Yemekten sonra ellerinizi mutlaka sirkeli su ile durulayınız.
 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..