Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '16

 
Kategori
Tarih
 

Kalkışmadan kesitler

Kalkışmadan kesitler
 

Ömer Halisdemir'in hikayesi

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, darbeci generali alnından vuran koruma astsubayı ile arasındaki son diyaloğu anlattı

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı FETÖ'cü general Semih Terzi'yi alnından vuran koruma  ile arasındaki son diyaloğu gözyaşları içinde anlattı.

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu'nun köşesinde yer verdiği olayda; 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin kırılma anlarından birinin yaşandığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki (ÖKK) tarihi olayı Tümgeneral Zekai Aksakallı anlattı.

ŞEHİT ASTSUBAY ÖMER HALİS DEMİR

Zekai Paşa, karargâhı aradığında, şok bir cevapla karşılaştı.

http://im.haberturk.com/2016/07/27/ver1469605576/1272552fd6ff212c4e2f513f9b2856ac4169ff7.jpg

ŞEHİT ASTSUBAY ÖMER HALİS DEMİR

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Aksakallı, darbecileri karargâha sokmamasını istediği, koruma astsubayı Ömer Halisdemir'in şehadetine varan emri gözyaşları içinde aktardı. Aksakallı Paşa'ya, Ömer Başçavuş'un ailesinin yanından gelir gelmez ulaşabildik.

http://im.haberturk.com/2016/07/27/ver1469605576/1272552_2a41c7f330366890191b179b4b4bb04b.jpgŞehit

İLK KURŞUN İLK KAHRAMAN

Tuğgeneral Semih Terzi isimli cuntacı, yanında 20-30 kişilik bir grupla özel kuvvetler komutanlığına gitti.

Komutanın odasına girerek emir subayına, "bundan sonra ben komutanım" dedi.

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın emir subayı Astsubay Ömer Halisdemir, bu sözlerin üzerine hiç tereddüt etmedi.

Kahraman subay beylik tabancasını çekti ve darbeci generali alnından vurarak öldürdü.

Sonrasında diğer askerler tarafından şehit edildi.

Şehit astsubay bir anlamda darbe girişiminin şeklini değiştirdi.

Zira cuntacılar bordo berelilerin karargahını da ele geçirseydi bir çok eylem yapacak ve kan dökecekti.

Tam da o sıralarda Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı eşi ile birlikte gazi orduevindeydi.

Çıkarken iki araç komutanın aracını sıkıştırdı.

Silahlı çatışma çıktı.

Aksakallı'nın eşi kolundan yaralandı.

Özel Kuvvetler Komutanının korumaları olay yerine gelirken Kobra helikopteri ile saldırıya uğradılar. Hepsi yaralandı.

Komutan cuntacıların karargahta olduğu bilgisini alınca yakın ekibini topladı. Ellerinde sadece beylik tabancaları vardı.

Birkaç tüfek daha buldular. Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girdiler. Cuntacılarla çatıştılar.

İçlerinden bazıları yaralandı. Ama darbecilerden ikisi daha öldürüldü. Geri kalanlar da gözaltına alındı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı darbeyi önlemek için o dakikadan sonra komuta merkezine çevrildi.

Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışanlardan Tuğgeneral Semih Terzi dahil 3 asker öldürüldü.

Astsubaydan albaya kadar pek çok rütbelinin olduğu 36 asker ise tutuklandı ve askeri cezaevine götürüldü.

DARBE GİRİŞİMCİSİ TUĞGENERALİ ÖLDÜREN ASTSUBAY HALİSDEMİR TOPRAĞA VERİLDİ

Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldürdükten sonra şehit olan Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı Astsubay Başçavuş 42 yaşındaki Ömer Halisdemir'in cenazesi, memleketi Niğde'nin Bor İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Hatice Halisdemir ile evli 2 çocuk babası şehit Ömer Halis Demir'in cenazesi, Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'ndeki meydana götürüldü. Burada düzenlenen törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde milletvekilleri Erdoğan Özegen, Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, askerler, daire amirleri, şehitlerin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törende baba Hasan Hüseyin ile anne Fadimeana Halisdemir gözyaşlarına boğuldu. Acılı baba oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanıp ağladı. Şehidin özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Vali Ertan Peynircioğlu, "Başbakanlıktan ve komutanları aradı. Şehidimizin kahramanca çatıştığını söylediler" dedi.

PROTOKOL OMUZLADI

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin tabutu Vali Ertan Peynircioğlu ve protokol üyeleri tarafından omuzlara alındı. Protokol tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı daha sonra cenaze aracına konuldu. Ömer Halisdemir, götürüldüğü belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

30 KURŞUNLA ŞEHİT OLDU

Bu sırada darbeci general Terzi helikopter pistinden karargaha yürüyordu. 10 kişilik koruma ekibi etrafındaydı. Tam karargah binasının girişinde ÖKK Koruma Astsubayı Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından durduruldu. Terzi ve korumaları

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Bülteni
 
Sevgili Öğrenciler.

15 Temmuz´da milletimizin verdiği üstün mücadelenin ve 15 Temmuz kahramanlarının gelecek nesillerimiz tarafından daha da iyi anlaşılması, öğrenilmesi ve onların mücadelesinin nesilden nesile aktarılması için bu gün sizlerle okulumuzu daha bir onurlu, bilinçli ve milli duygularla donanmış olarak buradayız sizlerleyiz.

Sevgili Gençler, geleceğin demokrasi bekçileri bilmemiz gereken, Milletimizi ebediyen hür yaşatacak irade, 15 Temmuz da Türk Milletinin gösterdiği iradesidir. Bu iradenin gelecek nesillere aktarılması görevini öncelikle eğitim kurumlarımız yapacaktır.

Türk Milleti,  tarihinde büyük ölüm kalım savaşları vermiştir. En son dış düşmana karşı verdiği savaş yedi düvelin desteğindeki emperyalistlere karşıydı. Bir var oluş-yok oluş savaşıydı. Hiç tereddüt göstermeden düşmanı bilip üzerine  yürümek vatanı için, özgürlüğü için savaşmak Türk Milletinin gözünü kırpmadan gösterdiği mertliğiydi, mücadelesiydi. Binlerce yıl bu uğurda vatan toprağını sulamıştı.
 
Geleceğin teminatı olan çocukları ve öğrencileri, milli, manevi ve insani değerleri ile tarihsel ve kültürel hassasiyetleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı ve devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmenin, bilincinde olan Eğitim neferleri olarak bu yanlışın bu ihanetin bir daha tuzağına düşmeyeceğiz.

 
Toplam blog
: 8
: 110
Kayıt tarihi
: 17.04.16
 
 

Tarih alanında çalışma yapmaktayım. Tarih yorumları, günlük hayatta yaşanılan sorunlar, ülkemin m..