Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '18

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Kalorifer Peteklerini Nasıl Kullanmalıyız?

Kalorifer Peteklerini Nasıl Kullanmalıyız?
 

Günümüzün ideal ısıtma cihazları kombilerdir. Ülkemizde kombi kullanım sayısı oldukça fazladır. Fakat doğru kullanım sağlayan tüketici sayısı azdır. Özellikle de kış dönemlerine geçildiğinde ısı kayıpları fazla olur, faturalar kabarık gelir ve kullanıcı her şeyden şikayetçi olur. Bizler de bu düşünce ile yazımızda sizlere doğru bilinen fakat yanlış olan bir konuya değineceğiz. Kış döneminde petekleri ısınmak için açtığımızda genelde kötü görüntü oluşmasın diye önünü eşyalarımızla kapatırız. Ya da ıslak olan kıyafetlerimizi kurutmak amacı ile peteklerin üzerine sereriz. Hemen her bir kullanıcımız tarafından uygulanan bu durum ne kadar doğrudur ya da yakıt tüketimini ne kadar etkilemektedir? Cevabı aşağıda yer almaktadır.

Peteklerin önünü ve üzerini kapatmak yüksek oranda sarfiyatın yaşanılmasına sebep olur. Bunu biliyor muydunuz?

Peteklerin neden kullanıldığını ya da hangi amaçla kullanıldığını düşünerek olursak aslında sorumuzun yanıtını da almış oluruz. Petekleri sadece konutlarımızı ve kendimizi ısıtmak amacı ile kullanırız. Aksi durumda kullanılır ise yani amaçları dışında kullanılır ise her şekilde sarfiyata neden olur. Bunu da bilmemiz gerekir.

Peteklerin Önü ve Üzeri Neden Kapatılmamalı?

Peteklerin ısıtma yapmasının %40 sebebi yansımadır. Yani karşı tarafını ısıtmasıdır. %60 sebebi ise hava akışını sağlamaktır. Yani havanın yükselerek evde sirkülasyon yapmasıdır. Peteklerin önü ya da üzeri kapatılır ise sadece kendini ısıtmaya çalışır. Ortamı ısıtmaz ve beklentinize yanıt alamayacağınız gibi yok yere çalıştırmış olursunuz. Bu da yüksek oranda yakıt tüketimine yani sarfiyata neden olur. Bu sebeple de önerimiz kombiyi kış konumunda çalıştırdığınız zaman peteklerin hem önünü hem de üzerini açık tutmak ve kapatmamaktır. Bu şekilde ısı kaybı olmaz. Hem beklentinize yanıt alırsanız hem de fazladan yakıt tüketiminin önüne geçerek tasarrufu yaşarsınız.

Biliyoruz ki çoğu kullanıcımız kış aylarında özellikle de çamaşırlarını kurutmakta güçlük çekiyor. Havaların kötü olması nedeni ile çamaşırlarını balkonlarına asamıyor. Bu nedenle de kurutmayı petek üzerinde yapıyor. Ya da eşyaları fazla olduğu için ve görüntüyü bozduğu için petek önlerini eşyaları ile kapatıyor. İşte bu gibi durumlar belirttiğimiz gibi tasarruf yerine sarfiyata neden oluyor.

Peteklerinizi kullanım amaçları dışında kullanmayınız! Yalnızca odanızı ısıtmak ve kendiniz ısınmak için kullanın. Aksi durumda yakıt tüketimi yüksek olur ve sarfiyatı yaşarsınız.

 

kombitamircisi.com.tr

 
Toplam blog
: 7
: 5209
Kayıt tarihi
: 26.03.15
 
 

1980 İstanbul kadıköy doğumluyum, ilk orta ve lise öğrenimi burada tamamladım. Yirmi seneyi aşkın..