Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kalp krizi tarih mi oluyor?

Kalp, insanlar için hayati önemi olan bir organımızdır. Vücudumuzdakiİ kanı pompalar. Kalp durunca kişinin yaşamı sona erer. Vücudumuzdaki tüm organlar önemlidir, ama kalbin önemi daha yüksektir. Örneğin tek gözle görebilir, tek kulakla işitebilir, tek böbrekle yaşam işlevini devam ettirebiliriz ama kalpsiz yaşayamayız. Mecazi manada kalp sevgisi sevgilerin en yücesidir. Yaşam boyu bizim için çalışan kalbimizin sağlığına önem vermemiz gerekir. Eskiye nazaran kalp sağlığı hakkında daha bilinçleniyoruz. Sık sık kalp krizi geçiren kişilere rastlıyoruz. Kalp krizi, kalp enfarktüsü ya da akut miyokart enfarktüsü; Kalbin koroner arterlerinde gerçekleşen bir bozukluk sonrası (koroner arterlerdeki tıkanıklık sonucu kalp kasının ilgili bölümünün beslenmemesi sonucu oksijensiz kalması ile) meydana gelen şiddetli göğüs ağrısı ile ortaya çıkan ve ölümle sonuçlanan durumdur. 

ALINTI

Bu konularda otoriterler birçok araştırmalar yapıp buluşlar ortaya koyuyorlar. Fakat son günlerde basında ve internette bu konularda yeni buluşların yapıldığı, yazılıp çizilmekte,  bazıları da reklam amaçlı satışlara yönelik olmaktadır. Aşağıdaki haberde: Kola takılan kalp gibi önemli bir organımıza yönelik bu alet kullanılıp kaç kişide verimli sonuçlar verdi? Bu sonuçlar kamuoyunda yeterince tartışıldı mı? Gerek yazılı, gerekse görsel medyada enine boyuna bilgilendirme oldu mu? Bence halkımızın büyük bir kısmı bu konudan habersiz. Umarım yazıldığı ve reklamı yapıldığı gibi iyi sonuçlar verir. Sağlıklı mutlu günler dilerim.

 

NAHİDE ÇELEBİ     

Günümüzde, gelişmiş ülkelerin çoğunda, hastalıkların tedavisinde kullanılan lazer teknolojisi, göz ameliyatlarından prostat operasyonlarına(green light) kadar birçok alanda başarı ile uygulanmakta.

Amerika Lazerli Tedavi AR-GE Enstitüsü (Amerikan Society for Lazer Medicine & Surgery İnc) tarafından canlı denekler ve hastalar üzerinde yapılan bilimsel çalışmalarda lazer teknolojisini kalp-damar hastalıklarında, hipertansiyon, diyabet ve kolesterol tedavilerinde çok etkin ve güvenilir bir metot olarak kullanmaya başladı. Milyonlarca dolar değerinde olan devrim niteliğindeki bu yeni teknolojiyi, insanların günlük kullanımına uygun, taşıyabilecekleri ve kendi kendilerine de uygulayabilecekleri hale getiren ise dünyaca ünlü Dr. Öz ve ACURA işbirliği oldu. Saat şeklinde tasarlanan bu cihaz belirli periyodlarla bilekte aktif hale geçerek hastalara tedavi uyguluyor. Saatin alt kısmından bileğinize yönlenen medikal lazer, kan akışını düzenliyor, kan yağlarının alyuvar çeperlerine tutunmasını engelliyor, kanın akış hızını artırırken kanın yoğunluğunu ve akışkanlığını dengeliyor. Amerika Birleşik Devletleri. Avrupa Birliği ve Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından onay sertifikası sahibi olan cihaz Türkiye'de de satışa sunuldu.

ALINTI

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..