- Kategori
- Beslenme / Diyet
Kalp sağlığınız ve beslenme
Kalp sağlığınız için bol sebze tüketin
Diyetisyen Şengül Üre:Meyve ve sebze gibi antioksidan etkisi bulunan
gıdaların tüketimini arttırın .Haftada birkaç kez et ye memeyi deneyin .
Kırmızı et yerine balık, tavuk , ve hindiyi tercih edin .Yumurtayı haftada 1-2 kez yiyin.Kuru baklagil ve tahıl ya da sebze kombinasyonlarından da yeterli protein alınabilinir.
• Toplam yağ tüketiminizi azaltın .Katı yağlar yerine sıvı yağları , özellikle zeytinyağı kullanın.
• Diyet lifi tüketiminizi arttırın .Kuru baklagiller , tahıllar, meyve ve sebzeler iyi lif kaynağıdır.
• Sigara içiyorsanız bırakmaya , alkol kullanıyorsanız azaltmaya çalışın
• Kilo almamaya , kiloluysanız vermeye çaba gösterin .Hareketinizi artırın , haftada en az 3-4 kez yarım saat egzersiz yapın
• Azar azar, sık sık yiyin .Bir öğünde aşırı yerseniz daha çok insüilin salgılanır, bu da hem yağın vücutta depolanmasına , hem de karaciğerde kolesterol yapımının artmasına neden olur.
• Stresli bir yaşamınız varsa azaltmaya ve kontrol altına almaya çalışın.
• Kan şekerinize , tansiyonunuza ve kolesterol ile trigliserid düzeyinize belirl aralıklarla baktırın
• Ailenizde kalp hastalığından erken ölümler varsa , gençseiz bile ğöğüs ağrılarını gözardı etmeyin, zaman zaman doktor kontrolünden geçin. www.diyetinfo.com