Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kalpak pilavı

Kalpak pilavı
 

KALPAK PİLAVI


Margarini etirerek sıcak su ve bulyon ekleyelim.

Kaynarken yıkayıp ısladığımız pirinci ilave ederek 5 dakika pişirip daha sonra kısık ateşte 15 dakika demleyerek pişirelim.

Soğan ve kıymayı kavurup suyu çekilince tuz, yenibahar ve karabiber ekleyelim. Maydanaoz ve rendelenmiş havuç ekleyerek areşten alalım.

Derin bir kabın tababnmına kıymalı harcı yayalım. Üzerine taze rendelenmiş havuç serpelim ve üzerine de pişen pilavı döküp, hafifce bastıralım ve servis tabağına ters çevirerek boşaltıp tabağın etrafını da kıyılmış dereotu ile süsleyip servi yapalım.

Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..