Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '11

 
Kategori
İnançlar
 

Kalplerde sevgi kılan Allah'tır

Kalplerde sevgi kılan Allah'tır
 

İnsan sevgiyi yitirdiğinde, içinde büyük bir boşluk oluşur. Hem ruhsal, hem bedensel yönden çöker, sürekli hata yapar, suç işler ve şeytanın karanlık bataklığında yaşar. Bu nedenle insanları güzel ahlaka çağrıda bulunmak, Allah sevgisinin kucaklayıcı sıcaklığına insanları yaklaştırmak, gerçek sevginin güzelliğini insanlara anlatmak gereklidir. İnsan ancak yüzeysel değil, samimi iman ettiğinde gerçek anlamda mutlu olabilir. 

İnkarcı felsefeler yıllrdır toplumda bencillik ruhunu, egoizmi yerleştirdi. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” mantığındaki insanlar da hep kendi çıkarlarını gözeten bencil toplumlar oluşturdu. 

Oysa insan Allah’a derin bir aşkla bağlı olsa, O'na tevekkül etse, O’nun yarattığı her şeyde hayır olduğunu görebilse, merhametli olsa, etrafındaki insanları kendisinden çok koruyup kollasa, Peygamberimiz(sav)’in “komşusu açken tok olan bizden değildir” sözünü güzel bir ahlak kuralı olarak yaşamına uygulasa bambaşka bir ortam olur. 

İnsan Allah’a tevekkül edip teslim olduğunda bereket, bolluk, huzur, mutluluk ve nimetler içerisinde yaşar. Allah’ın sonsuz rahmeti ve koruması altında olduğunu bilmek, imanın önemli bir koşuludur. İnsan Allah’a güvenmiyorsa zaten kesin bilgiyle inanmıyor demektir. 

Allah’a olan iman arttıkça, sevgi gücü de artar. Bu, çaba sonucunda elde edilen bir şey değildir. Allah gönülden iman eden her kulunun kalbine bu duyguyu ilham eder. Mümin ise, bu nimeti elde edebilmek için samimi olarak dua eder, bunu Allah’tan sürekli ister. Allah'a herkesten ve her şeyden çok daha derin bir sevgi duymasına rağmen, bununla yetinmez. Allah’ı çok daha da fazla sevmek için yine O’na yalvarır. Allah’a olan sevgisi arttıkça Allah’ın yarattıklarına olan sevgisi de artar. 

Samimi inanan insan, Allah’ın verdiği en büyük nimetlerden olan ’sevgi gücünü’ çok iyi kullanır ve Allah rızası için sevgiyi yaşama konusunda tüm engelleri kaldırmaya çaba gösterir. 

Gerçek ve samimi sevgi Allah’ın bahşettiği en büyük nimetlerden biri. Allah’ın hoşnutluğunu amaç edinmeyenler ve emrettiği güze ahlakı yaşamayanlar, gerçek sevgi gibi bir nimete ulaşamazlar. İnsanların birçoğu sevginin taklidini yapar ve gerçek sevgiyi yaşıyormuş gibi görünmeye çalışır. Yaşadıkları geçici ve sonlu sevgilerdir; geçici ve sonlu mutluluklardır. Gerçek sevgi, sonsuza dek sürecek olan gerçek yaşama kilitlenmiş olan sevgidir. Sevilmeye ve dostluğu kazanılmaya tek layık olan Yüce Allah Kur'an'da, yalnızca iman eden kulları için bir sevgi kılacağının müjdesini verir: 

“İman edenler ve salih amellerde bulunanlar ise, Rahman (olan Allah), onlar için bir sevgi kılacaktır.” (Meryem Suresi, 96) 

 

 

 

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..