Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '16

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kalpte Üfürümler

Kalpte Üfürümler
 

Kuşkusuz tüm organlarımız çok değerli ve gereklidir. Ancak,durduğu anda yaşamımızın sonlanacağı düşünülürse, kalbimizi varlığımızın nedeni olarak   nitelendirebiliriz. Bu nedenle önemini iyi kavramamız ve ona en iyi şekilde bakmamızın yerinde olacağını düşündük. Üfürümle ilgili sorunu olanlar için Uzm. Erdem Uzunoğlu ile söyleşerek oldukça yararlı bilgiler aldık.

Kalpte üfürüm nedir, nasıl ortaya çıkar, oluşumunun sebepleri nelerdir?

Normal kalp sesleri olan “lup dup” seslerinin arasında duyulan uğultu veya fısıltı şeklindeki seslerdir. Anormal deliklerden veya daralan kapaklardan kanın geçmesiyle ortaya çıkarlar.Bazen kalpte delik veya damar hastalığı olmadığı halde üfürüm duyulabilir. Buna masum üfürüm denir. Masum üfürümlerde kalpten “lup dup” dışında üfleme sesleri de gelmekte ancak hastalık, delik vs bulunmamaktadır.Masum üfürümlerin bir kısmı ağır kansızlıktan kaynaklanırken bir kısmında kalp karıncıkları içinde embriyonsal önemsiz bir doku artığı ses nedeni olmaktadır. Birçok masum üfürümde ise neden bulunmamaktadır.

Kalpte üfürüm hangi durumlarda ne gibi belirtiler verir?

Kalp üfürümlerinin belirtisi yoktur. Ancak üfürüme neden olan kalp hastalığı ağır ise buna ait çarpıntı, morarma, nefes darlığı belirtileri görülebilir.

Üfürüm nasıl anlaşılır, bunun içi,n neler yapılmalı?

Üfürüm sadece muayene sırasında doktor tarafından fark edilebilir. Eğer masum üfürüm dışında kalp hastalığı düşünülüyorsa EKG veya ekokardiyografi çekilmesi için çocuk kardiyologunun görmesi gerekir.

Ekokardiyografi nedir?

Kalbin (minik bir ultrasonografi ucu ile) ultrasonografik olarak görüntülenmesidir. Kalp içi odacıklar, damarlar, delikler ve bunların birbiri ile ilişkisi net olarak gösterilebilir. Ağrısız, hızlı ve ekonomik bir tanı yöntemidir.

Kaynak: http://www.doktoramcam.com/kalpte-ufurum/

Bu  konu da ilginizi çekebilir:

        Obezite - Şişmanlık

 

 
Toplam blog
: 374
: 1291
Kayıt tarihi
: 04.08.11
 
 

09.05.1970 tarihinde İstanbul’da doğdum. İlköğrenimimi Göztepe Yeşilbahar İlkokulu’nda yaparak 19..