Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

Kamer Genç'in birinci eşi olmak!

Kamer Genç'in birinci eşi olmak!
 

Kamer Genç, TBMM'nin makus talihi olmuş vekillerden biridir. Ben kendimi bildim bileli Meclistedir. Bazan sol partilerde, bazan sağ partilerde olur ama mutlaka TBMM'nin bir üyesidir.

Meclis Başkanlığı bile yapmıştır kendisi...Yüzüne bir bardak su atılmasıdan, çiçek sulamaya kadar pek çok olayın faili olmuştur Sayın Genç.

Kerameti kendinden menkul bir cumhuriyetçilği, bir Atatürkçülüğü ve bir laikliği vardır Kamer Genç'in... Şundan ki, kimseninkine benzemez Kamer Genç'in Atatürkçülüğü de, laikliği de...

Kamer Genç'in en değişmez ve sadık yani dine karşı duruşudur. Geçmişte Hac dahil pek çok dini ibadetlere engin bilgisiyle nice farklı fetvalar vermiştirdir, güler misin ağlar mısın, cinsindenden.

Lafı uzatmayalım... Sayın Genç'in son vukuatı aileden sorumlu bakan Fatma Şahin'e söylediği söz oldu. Aslında, militan ve militarist laikçiliği değişmez söylemlerinden birini söylemiş Kamer Genç, Sayın Bakan'a...

Eğer, Atatürk ve cumhuriyet olmasaymış, Sayın Şahin bilmem hangi tarikat liderinin kaçıncı hanımı olurmuş....

Dediğim gibi bu söz, öteden beri İslama karşı duruşun gözde repliği olmuştur, özellikle başörtülü kızlara karşı söylenen...

Bunun yaşanmış bir örneği de var: Başörtülü kızların üniversite anfilerinde yeni yeni görülmeye başlandığı yıllarda, Kamer Genç cinsinden laikçi bir üniversite hocası, başörtülü kıza aynı şeyleri söylüyor.

Güya, kız başörtülü olunca dindar oluyor ve dindar olunca da erkeklerin ikinci, üçüncü ve dördüncü eşi olmayı da peşinen kabul etmiş oluyor!!!

Mantık böyle olunca, başörtüsüne karşı duruş böyle dillendiriliyor: Erkeklerin bilmem kaçıncı eşi olmayı kabul eder misin??..

O kızcağızın o "hoca"ya verdiği cevapla bitirelim yazıyı:

"Senin gibi bir adamın birinci eşi olmaktansa, adam gibi bir adamın ikinci eşi olmayı tercih ederim".

Fazla söze ne hacet!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..