Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '08

 
Kategori
Haber
 

Kamer Genç Linç Ediliyordu (Hani demokratiklik)

Kamer Genç Linç Ediliyordu (Hani demokratiklik)
 

Foto:Hürriyet.com.tr


Muhafazakar maneviyatı iyi olduğunu iddia eden, "ılımlı islam" deyimine sarılan politikaları savunan vekiller, böyle kaba kuvvet kullanırsa peşlerinden sürüklemeye çalıştıkları mütdeyyin insanları da canları istediğinde sokaklarda toplu imhaya sürüklemeye teşebbüs edebilirler Allah korusun.

Kendileri demokrasinin merkezi olan ve yönetimde söz sahibi olmalarını sağlayan Meclisin içinde muhalefet edilmesine tahammmül göstermezlerse, bunların yönlendirmeye çalıştıkları taraftarları herhangi bir provakatif tahrikle kışkırtıldığında zor kontrol edilir. Kimsenin konumu ne olursa olsun özellikle yetkililerin ve özellikle de yasama katkısı olanların kötü örnek olmaya hakları yoktur.

Bilgi dağarcığın varsa konuşur, yanıt verir, karşı savlarla iddiaları çürütürsün.

Allah böyle kaba kuvvet refleksini kültürüne hazmettirmiş kişiler ve bunlar gibi yönetim erkinde payı olanlardan Milleti korusun. İnşallah pişman olmuşlardır bir daha böyle barbarlık sergilenmez.

İki gündür manşette Kamer Genç'e linç girişimi, ama Saygıyla izlediğim ve okuduğum Sayın Saygı Öztürk'ün hürriyet.com.tr'de ki yazısını okuyunca bende yazmadan geçemedim. alıntıyla aktarmak istedim.

Milliyet te de vardı haber olarak ama olayın içinden ayırma durumunda ki şahidin ağzından duyulanlara kayıtsız kalınamazdı. Yoksa Sayın Kamer Genç'in beyanlarını da TV kanallarından izledim ve dinledim. Üçüncü kişinin beyanı kimse tarafından yadsınamaz.

Sayın Başbakan, Partisinin Kapatılma dava sıcaklığında bu gibi davranışlardan kaçınılmasını temin etmelidir. Fakat görüyoruz ki demeçlerinde tersi bir tutum göstermektedir.

"Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'i AKP'lilerin saldırısından korumak için çaba gösteren MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, "AKP'lilerin sıralarından bir fırlayışları vardı ki eğer engel olunmasaydı Kamer Genç kesin linç edilirdi" dedi.
Kamer Genç'in kürsüde konuştuğu sırada, daha ilk sözünden itibaren ön sıralarda oturan AKP'li bir milletvekilinin sözlü saldırıya başladığına dikkat çeken MHP Milletvekili Uzunırmak, hurriyet.com.tr'ye şunları söyledi:
"Bu milletvekili sürekli olarak 'Sen Halikarnas'a git' deyip duruyordu. Kamer Genç konuşmasını bitirdikten sonra her zaman oturduğu koltuğuna döndü. Birden bire onlarca AKP'li sıralardan inanılmaz bir hızla ayrılıp Kamer Genç'in çüzerine hücum etmeye başladı. İnanın, o çıkış beni inanılmaz bir biçimde ürküttü. Eğer, Kemar Genç'in etrafında CHP'liler zamanında koruma çemberi oluşturmamış olsaydı, TBMM'de bir linç olayı bile yaşanırdı, O kadar ürkütücü o kadar korkutucu hareketler yapıldı."

"Kamer Genç de Hürriyet'e, kendisini korumak için çember oluşturanlar arasında MHP'den sadece Ali Uzunırmak'ın bulunduğunu belirtti. Uzunırmak, ön sıralara laf atmayı, sataşmayı alışkanlık haline getirmiş milletvekillerinin oturtulmaması gerektiğini belirtti. Uzunırmak şunları söyledi:
"Kamer Genç, çok büyük bir tehlike atlattı. Buna rağmen soğukkanlılığını korudu ve olaylardan sonra da önce TBMM'yi terketmedi. Bir çok milletvekilinin ricası üzerine salondan ayrıldı. AKP'li milletvaekillerinin Kamer Genç'e bu şekilde saldırmaları çok acı bir şeyl. Parlamento adabına ve insanlığa sığmaz. İnanın Kamer Genç ortaya alınıp AKP'lilerden korunmasaydı orada lirnç olurdu" dedi.
AKP'lilerin hücum ettiği Kamer Genç, savurulan yumruk ve tekmelerin kendisine isabet etmediğini, kendisine siper olurken isabet alan milletvekilleri için de son derece üzüldüğünü söyledi." (1)



(1) http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8740104.asp?gid=229&sz=85098

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..