Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '08

 
Kategori
Alternatif Tatil
 

Kamp yapmak isterseniz.

Kamp yapmak isterseniz.
 

Eğridere


Çadır kurmak, odun toplamak, ateş yakmak, bir ekip halinde çalışıp birçok ihtiyacınızı doğadan karşılamak, şehir hayatında birçoğumuzun pek rastlamadığı bir yaşam biçimi. Kısa süre de olsa, bu yaşam biçimini tatmak sizi rahatlatacak, şehir hayatının getirdiği stresten, gürültüden ve kalabalıktan bir an olsun uzaklaşmanızı sağlayacaktır.

Gün içindeki faaliyetler, gidilen yerin özelliklerine göre değişiklik gösterecektir.Genellikle hafta sonu düzenlenen kamplar, bayram ya da diğer resmi tatiller değerlendirilerek daha uzun süreli de olabiliyor.Olur da kamp yapmaya karar verdiniz. Unutmamanız gerekenler neler? Şimdi vereceğim kısa bilgiler aklınızda bulunsun. Belki bir haftasonu ailenizi, sevdiklerinizi alıp kendi turunuzu kendiniz düzenlemeye karar verirsiniz. Eğer kendi başınıza kamp yapmaya karar verdiyseniz, kamp yapacağınız bölgenin jandarmasına mutlaka bildirin. Yolculuğunuzu planlarken bir malzeme listesi hazırlayın ve o listede şunları mutlaka bulundurun: Sırt çantası Günlük çanta veya bel çantası Çadır Kazıklar Uyku tulumu Şişme yatak veya kapalı hücreli köpük mat (uyku tulumunun altına serilir ve yerden soğuk hava gelmesini engeller) Fener Yedek pil Yedek ampul Mumluk ve mumlarMangal Temizlik malzemeleri (sabun, tuvalet kağıdı, diş macunu ve fırçası vb.) Pratik mutfak malzemeleri (plastik tabak, kaşık, çatal, termos, kibrit/çakmak, çaydanlık, tencere, tava vb.) Ayrıca matara, çakı, yürüyüş ayakkabısı, yedek ayakkabı, yağmurluk, yedek giysi ve kişisel malzemelerinizi unutmayın. Yaz aylarında yanınıza mutlaka güneş kremi, havlu, mayo, şapka, güneş gözlüğü alın. Çadırlarda evinizdeki konforu bulamayacaksınız. Unutmayın ki amaç; sizi şehir hayatından olduğu gibi uzaklaştırmak. Doğayı ve onun şartlarını seveceksiniz.
Biz genelde Erdek Kapıdağ yarımadasında, ıssız koylar, keşfedilmemiş yerler bulup buralarda kamp yapmayı tercih ederiz.İlk fırsatta gidip , kamp yapacağımız yeni yerimiz belli oldu.Resimlerini galeriden görebilirsiniz.

Eğridere; adını buradan denize karışan ve tertemiz, soğuk suyuyla bölgeye hayat veren bu sudan almış, tam kamp yapılacak alanın ortasından şırıldaya şırıldaya akan bir dere.Bandırma'nın en uzun deresi. Hatta denize karıştığı yerde, denizin tuz oranını bile düşürmüş, sahilde sudan çıkarken otomatik duş alarak çıkmış oluyorsunuz! Kamp dışında otel/pansiyonlarda konaklama olanağı mevcuttur ancak çok büyük zorunluluk olmadıkça otelde konaklamanızı tavsiye etmem. Kampın tadını almanız için......
Kamp alanında tuvalet ve duş yoktur.Bunlar da doğal yollardan karşılanır.


MESAFE, ULAŞIM;

Bandırma'dan-Eğrilidere Mevki………………… 52.4 km
İstanbul Yenikapı Bandırma 2 saat.
Ankara -Bandırma 480km.
İzmir-Bandırma 272 km.
Çanakkale-Bandırma 170 km.
Bursa-Bandırma 150 km.
 
Toplam blog
: 57
: 2828
Kayıt tarihi
: 17.07.07
 
 

17 yıldır uluslararası firmalarda yöneticilik yaptım. Bunun yanında şirketlere satış, yöneticilik, k..