Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '07

 
Kategori
Haber
 

Kamu araçları propaganda gezilerinde kullanılmamalı

Kamu araçları propaganda gezilerinde kullanılmamalı
 

Milliyet toplumsal duyarlılıkla haberleştirmiş: Başbakan, seçim gezilerinde kamu araçlarını kullanmaktaymış. Dilerim artık bu tutuma bir son verilir. Türkiye siyasetçilerine israf yaptıracak kadar zengin bir ülke değildir. Norveç'te bir bakan faturasını almadığı bir gecelik masrafı için istifa etmişti. Almanya'da da her yerde de bu duyarlık vardır. Sanırım bir tek bizde bu konuya hala yeterince özen gösterilmemektedir.

Adı üstünde: yapılan bir seçim gezisidir. Devletin işleyişiyle, kamu hizmetiyle bir ilgisi yoktur. O nedenle her düşünceden vatandaşların vergilerinden toplanılan kaynaklarla bu türden gezileri finanse etmek doğru değildir. Kaldı ki, Türkiye'miz, siyasal partilere önemli miktarda bütçe sağlamakta, seçim dönemlerinde adaya adaylarından başvuru aidatları toplamalarına ve üyelerinde yıllık aidat almalarına olanak tanımaktadır. Bu türden harcamaların partilerin kasasından yapılması ve hazineye yük olunmaması hem zorunludur hem de siyasal etiğe daha uygundur.

Bu parlamnetoda AKP ve CHP, dokunulmazlıkların kaldırılacağına, siyasetin finansmanının saydamlaştırılacağına ilişkin sözler vermişlerdi. Bu daha çok AKP'nin tutumu nedeniyle gerçekleşmedi. Şimdi sergilenmekte olan davranış, bu hatırlattığım konudaki duyarsızlıkla paralellik oluşturmaktadır. Bu durumun bir sakıncası da siyasete olan güven duygusunun azalmasıdır. Nitekim partilerin oy oranlarına yönelik yapılan araştırmalar bir yana iş "güvenilirlik endeksine" geldiğinde siyaset maalesef hala en sonlarda yer almaktadır.

Dilerim bu son örnek olur. Siyasetçiler kampanya sırasında partilerine ya da şahıslarına ait araçları kullanmaya, bunları kullanırken de toplumun ve çevrenin sağlığına özen göstermeye büyük önem verirler. Kitle iletişim araçlarının yaygınlaştığı bir çağda eskiyen propaganda yönetme ve tekniklerini yavaş yavaş bir kenara bıraktıkları gibi artık kamuyu kendinde kaim, hizmet dönemini bitmez, devlet maılını tükenmez gibi görmekten vazgeçerler.

haberin linki: http://www.milliyet.com.tr/2007/06/29/siyaset/axsiy03.html
 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..