Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kamu Bankaları yükseliyor personelleriyse icralık

Kamu Bankaları yükseliyor personelleriyse icralık
 

Kamu bankaları karlılıklarına karlılık katarken personelleriyse birbir hayat savaşını kaybediyor, bankaya girdiğimizde bizi ilk karşılayan gişedeki o güleryüzlü şık giyimli bankacıların 860 lira 900 lira maaşlarla geçindiğini biliyor muydunuz? Üstelik her zaman şık her zaman güleryüzlü olmak zorundalar. Hergün temiz ve yeni bir gömlek yeni bir kravat zorunlu, özelliklede bu yaz sezonunda..

Bilindiği gibi kamu bankalarında çalışan personellerin kadroları ellerinden alındı, bunu kabul etmeyenler başka devlet kurumlarına gönderildi, kabul edenlerse kadroları ellerinden alınıp sözleşmeye tabi tutuldular ve o günden bugüne nerdeyse asgari ücretle çalışıyolar ve üstünede sürekli işine gelen çalışır işine gelmeyen çıkar, sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca üniv mezunu işsiz var itamlarıyla karşılaşıyolar.

Fazla borcu olan personelse ne kadar dürüst nekadar  çalışkan olursa olsun işten çıkarılabiliyor çünkü sözleşmelerinde aşırı borç olması işten çıkarılma sebebi olarak gösteriliyor.

Ne yazık ki bu sebepten işten çıkarılan veya çıkarılmakla tehdit edilen çok kişi tanıyorum, aksine bu banka personellerinin grev hakkı sendikalaşma hakkıda yok, azıcık sesini çıkaran işten atılıyor ve bunada kimse sesini çıkarmıyor.

En düşük kamu personelinin 1800 lira aldığı bu ülkede kamu banka personellerinin 900 lira gibi bir ücretle çalışması, bu bankaların karlılıklarıyla övünüpte personellerini böyle komik fiyatlarla çalıştırması ve de personellerinden sürekli verim beklemeleri, sürekli hedefler verip tutturamayanıda işten çıkarmayla tehdit etmesi ne kadar adaletane bir davranıştır bilemiyorum...

 
Toplam blog
: 6
: 376
Kayıt tarihi
: 16.10.11
 
 

İsmim Ahmet Metin Şenlik, Yapı teknoloji Mühendisliği Mezunuyum fakat bankcalık yapıyorum, yayıml..