Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '14

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Kamu spotu

Kamu spotu
 

Kamu spotu


Son birkaç yıldır televizyon kanallarında bazı videolar yayınlanmaya başladı, bu videolar Kamu spotu adı altında ekranlarda yer alıyor.

İnsanımızı bilinçlendirme amaçlı yayınlanan bu spotlar için geç kalınmış olsa da, artık gelecek nesillere faydalı olurlar. Şu an yayınlanan bu Kamu spotları arasında, sigara alkol içmenin zararlı sonuçlarını gösteriyorlar, yaşlılara trafikte yardımcı olmayı öğretiyor, bir diğerindeyse organ bağışının faydası anlatılıyor.

Bu türden Kamu spotları arasına engellileri de almak gerek ki, insanımızın engellilere karşı bilinçlenmesine katkıda bulunabilsin. Bu spotlar sayesinde belki devletin yaptığı hataları yanlışları bile görme konusunda vatandaşımız daha duyarlı olabilir. Engellilere yönelik girişimler var, ama benim demek istediğim; insanların engelli olmaması için yapılması gerekenler, bir engelliye nasıl davranılacağı konusunda bilinç sağlayıcı bilgiler veya engellilerin eğitimi konusunda bilgiler.

Mesela bir kaza sonucunda kazazedeye yardımda bulunurken, kazazedenin karga tulumba taşınmaması konusunda bilgi bilinç sahibi olunması sağlanabilir, eğer kazazede karga tulumba taşınırsa omuriliğine zarar gelebilir ve kişi yaşamı boyunca yürüyemeyecek hale gelebileceğini öğretilmeli. Mesela zihinsel özürlü engelli çocuk sahibi olmamak için, evlilik öncesi kan testlerin yapılması konusunda, akraba evliliğinde gen konusunda, bebeğin sağlığını takip konusunda spotların yapılması gerek.

İllaki var olan sorun ve sıkıntı konusunda değil, oluşabilecek sorun ve sıkıntı konusunda spotların hazırlanıp medyada yayının sağlanması gerek. Bu spotların özellikle seyredebilirliği olan saatlerde yayınlanması da önemli, gecenin üçünde veya sabahın köründe yayınlanması demek hiç faydası olmaması demek. 

 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..