Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '07

 
Kategori
Mizah
 

Kamyon Arkası Edebiyatı...

Kamyon Arkası Edebiyatı...
 

Ülkemizde; insanlarımızın okumayla ilgili, her zaman eksik kaldığını ve hatta, hiç okumayan bir topluma döndük tarzında söylemlere sahne olduğuna şahitlik ederiz. Ederiz de, acaba insanlarımızın edebi görüşleri ne alemdedir diye merak etmeyiz...Efendim; Milliyet gazetesinin bugün kü sayfasında, komik kamyon yazıları adlı bir haber vardı. Biraz göz gezdirince, gerçekten de edebi olanlara da, sofistike olanlara da rastladım...Bakın neler neler yazılıyormuş kamyon arkalarına...


Alırsın Ford, olursun mort. (Ford alınca, memnuniyetsizlik yaşayan kamyoncuya '' Mortgage'miş olsun mu denir acaba ?)
Allah korusun. (Allah korur doğrudur. Ama sen; cellat gibi kamyon kullanıyorsan, karşı yönden gelenleri de, Allah senden korusun...demek gerekiyor herhalde ?)
Akıllı ol evlat. (Bence de akıllı ol evlat. Eğer; kamyoncu olmaya karar verdiysen, akıllı uslu kamyon kullanmayı öncelikle öğrenmelisin...!)
Algıda seçiciysem günahım ne ? (Algıları açık olan kamyoncu, ne kadar seçilmiş bir şahsiyet olduğunun bilincine varmış ise, kamyon kullanırken günah işlememeye de gayret ediyordur o zaman...!)
Ankete gerek yok eskiler daha iyi. (Nerede o eski kamyoncular ? Yeniler, henüz çok yeni olduklarından, yapılan anketlerin sonucu ortaya çıkan istatisliklere bakılınca, kazaya sebep olan kamyoncuların yeni oldukları tespit ediliyordur...)
Baba parası değil; 4 yıl lisans, 2 yıl master ve doktora teri. (Bir de kamyoncu milletine kız vermezler, adamlar bunca yıl okuduktan sonra, kamyoncu oluyorlarmış hemde ter dökerekten...!)
Babalar ağır gider. (En baba kamyona; ağır vasıta denildiğine göre, ağır gitmeleri gerektiğini bilen kamyoncuya da, ''ağır olda kaza yapmaz desinler'' demeli...!)
Beatnik isen vur saza, Nihilist isen bas gaza. (Bu da, sofistike kamyoncu olmalı ? bu kamyoncu milletini anlamak bunun için zor demek ki...? )
Bir sana, bir de sabah uykusuna hastayım. (Kamyonların karıştığı kazaların büyük bir bölümü, sabah uykusuna hasta olan, bunun gibi kamyoncular sayesinde, sabahın köründe oluyor demek ki...?)
Ceylan gözlüm. (Sevdiği kızların gözü; ceylan gibi olan kamyoncu milleti yollara çıkınca, anlaşılan o ki avcıya dönüşüyor sırf bu yüzden ?)
Ceketi atarım asfalta yatarım. (Ceketini atan kamyoncular; karşı yönden gelenlerin üzerinden geçip ezince, asfalt üzerinde yatanların üzerlerine, gazetenin yanında ceket te örtüyorlar bu yüzden...!)
Çılgınımsın ! (Bunu anlamak mümkün değil. Hem kamyoncusun, hemde çılgın...O kamyonun direksiyonunda işin ne o zaman ?)
Doğma bebek şoför olursun. (Bebek doğarken; ne olacağına karar vermiş olarak mı dünyaya geliyor ? şoför olmaya karar verdiyse şayet, bu tercihini kamyondan yana mı kullanacaktır ki ?)
Dua'nla mı yaşadım ki, Beddua'nla mı öleceğim ? (Aslında; dualar seni doğru yolda tutar, sen yoldan çıkıp kazaya sebep olduysan, işte o zaman beddualar sayesinde ölmen an meselesi olur...!)
Dünyayla nişanlı, ölümle sözlüyüm. (Bütün Bölge Trafik İstasyonları Dikkat; karayolunda seyir halinde olan, Azrail kostümlü bir deli dolaşıyor haberiniz olsun...!)
Düzde geçme beni, yokuşta mahçup ederim seni. (Bu kamyon; yokuş aşağıya doğru iniyorsa, söylediklerine kulak verin. Çünkü; mahçup etme olasılığı, gayet hızlı bir biçimde mümkündür...!)
Eğer bu yazıyı okuyabiliyorsan, çok yaklaşmışsın demektir. (Bu arkadaş kamyoncu değil, göz doktorudur herhalde ? '' E '' harflerinin kasaya yapıştıktan sonra ters '' E '' lere dönüşme ihtimali çok kuvvetli...! )
Entelim ama para bende. (Hem Entel, hem paralı, hemde kamyoncu. Bu üçgenin iç açıları toplamı 180 değildir muhtemelen...!)
Freud'da sollardı. (Herkes Freud'un; psikoloji konusunda deha sahibi olmasına sebep olanın, kamyoncular olduğunu yeni öğreniyordur benim gibi...)
Gözlerin güzel ama, bakmasını bilmiyorsun. (Onun; gözlerinin güzel olduğuna şüphemiz yokta, sen yola bakmasını iyi biliyormusun bakalım ?)
Hatalıyım, sıkıyorsa ara. (Bana sorarsan; sıksın ve sen de ara, belki sevaba girersin...!)
Hatalıysam, aramızda kalsın. (Aranıza girmek istemem ama; bence aranızda kalırsa, onun suçuna sende en az onun kadar ortaksındır o zaman...!)
Hatalıysam lütfen; Kamyoncu@masumdur.com hatalıysam plakamı yaz 2222'ye gönder. (Bunun için fazla söze gerek yok, hatta yorum yok...!)
Hatalıysam yüz yüze görüşelim. (Ne şam'ın şekeri, Ne de hatalı kamyoncunun yüzü. Görüşmeyelim, konuşmayalım ben seni ihbar etmeye gidiyorum...!)
Hataylıysan lütfen ara. (Hemşeri hemşeriyi, kamyon kasasından bulur durumu...!)
Hostes aranıyor. (Kendini pilot sanan kamyoncular varken, Hostes aramaları da bir o kadar normal...!)
İstanbul-Ankara 4 saat, sana sevgim 24 saat. ( 24 saat boyunca sevmeye devam edebilirsin ama, bunu kamyon kullanırken sakın deneme. Ne olur ne olmaz...!)
Kısmetse dönerim. (Dönmek istiyorsan; işi kısmete bırakma, tedbirli ol yeter...!)
Kolla beni şerit değiştiriyorum. (Şerit değiştirirken; sinyal vermek yerine, yazıyla olayı çözdüğünü sanıyorsan, sözümüz yok. Ama, ne zaman döneceğini hala anlayamadık...!)
Korkuyorsun, garanticisin. (Tabii ki garantici olacağım bilader, senden korkmayan Allahtan zaten korkuyor ki...!)
Kurbanda koç, asfaltta Dodge. (Dodge'a sevgin olduğunu anladık. Lakin; Bayram'da asfalt üzerinde koç gibi kurban olmaya da niyetimiz yok hani ?)
Mecburum geçmeye. (Senin mecburiyetini anladık da, bizim de yaşamaya mecbur olduğumuzu, sen anla be bilader...!)
Mezuniyeti en az university. (Kim demiş, kamyoncular boş insanlar diye ? Alaylı kamyoncuların yerini, mektepliler alınca her şey güzel olacak galiba...?)
Para bende bundan sonra kıro olacam. (Her ne olursan ol, önce insan gibi kamyon kullan...!)
Radar mahkum. (Aslında buna memnun olman lazım ? Ya; yolları kan gölüne çevirip, hapishane mahkumu olursan ne olacak o zaman ?)
Rahmetlide sollardı. (Hatalı sollayıp; arkandan gelirken hakkın rahmetine kavuşan ademoğluna, yazıdan önce sözle uyarıda bulunan oldu mu ?)
Star Yarabbi. (Star yarabbi star, sen o starlara biraz da akıl ihsan eyle ki, karayollarında kaymasınlar...Malum; star kaydı denir ya...!-yoksa yıldız kaydı mıydı ?-)
Yetişemezsen el salla. (Ben sana yetişemeyim; ama, sende göğe doğru yükselirken, ben sana aşağıdan el sallarım merak etme...!)
Sağlıcakla kalın sevgili dostlar...



 
Toplam blog
: 122
: 2970
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Ankara Doğumluyum... Yazı yazmayı, çizmeyi, okumayı, izlemeyi, dinlemeyi, vb...vb... seviyorum. Bodr..