Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kan ağlıyoruz

Kan ağlıyoruz
 

Daha nereye kadar yanacak bu yürekler, daha nereye kadar analar evlatsız kadınlar kocasız bebeler babasız kalacak. İnsani duyguları olup yürek taşıyan insanlar nereye kadar sessiz kalacaksınız.

Bu şerefsizler , bu kahpeler adice ve vahşice şehit ederken benim askerimi benim insanlarımı, nereye kadar tepkisiz kalacaksınız. Cumhuriyet’i korumak adına haklı olarak bizleri meydanlara döken , sivil toplum örgütleri, medya mensupları nerdesiniz?

Yine haklı olarak , eğitime destek çerçevesinde kampanyalar düzenleyenler ya sizler nerelerdesiniz. Ya benim insanımın, benim askerimin, benim ağabeyimin, kardeşimin kanları suluyor bu vatan toprağını. Hem de adi şerefsiz kahpe insanların havyanca kurdukları pusular da birebir can veriyor.

Bu ülkelerin aklı selim aydınlarına sesleniyorum, bu memleketin birinci öncelikleri arasında değil mi terör, nereye kadar sessiz kalacaksınız merak ediyorum. Hangi siyasi partinin hangi bölgeden kaçıncı sıradan aday olup olmayacağı, yıllardır bizleri yönetme dürtüsü ile yeri geldiğinde kendi çıkarlarını milletin çıkarlarından önde tutan yönetici müsvettelerinden daha mı önemsiz acımazsızca akıtılan bu vatan sevdalısı subaylarımın, erlerimin kanı.

Ordumuz yetkileri dahilinde zaten bu mücadeleyi seve seve veriyor. Yıllardır gördük ki sadece savaşmakla bitecek bir şey değil bu terör denilen illet. Neden meydanlara çıkıp tıpkı cumhuriyeti korumak adına gösterdiğimiz hassasiyeti, bu konuda da gösterip dünya basınında ses getirmiyoruz. Hep böyle ana haber bültenlerinde şehit anaların çığlıklarını duyup vah vah mı diyeceksiniz ya da diyeceğiz.

Eğer bizler oturduğumuz yerlerden nutuk atma fırsatını buluyorsak, siz siyasi parti liderleri özgürce bu topraklar da siyaset yapabiliyorsanız, sizlere sivil toplum örgütleri özgürce örgütlenip tepkilerinizi ve sesinizi duyurabiliyorsanız, unutmayalım ki tıpkı yıllar önce bizlere cumhuriyeti hediye eden büyüklerimizin akan kanları verdikleri inanılmaz mücadelelerin mirasını yiyorsunuz, yiyoruz. Tıpkı şimdi kanları ve canları ile bedel ödeyen Anadolu evlatlarının yaptıkları gibi. Ne zamana kadar görmemezlik den geleceksiniz yada görseniz de ne zaman sesiniz gür çıkacak.

Son olarak şunu söylemek istiyorum, Bu yarayı yüreklerinizde hissetmeniz için illa ki kendi evlatlarınızın mı şehit olması gerekiyor. Cumhuriyeti yaşayabilmek için unutmayın ki tam bağımsız bir vatan gerekmektedir. Sorun sadece ülkemin doğusun da yaşanan bölgesel bir sorun değildir. Binlerce şehit verdiğimiz bu konuda binlerinde meydanlarda bir yürek olup sesini duyurması dileği ve inancımla…

 
Toplam blog
: 18
: 711
Kayıt tarihi
: 27.11.06
 
 

1972 İstanbul doğumluyum. Dekorasyon işleri yapmaktayım. Amatörce de olsa hayata dair sevinçlerimi e..