Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '17

 
Kategori
Deneme
 

Kan çekiyor deniliyor, sakın kanım kaynadı dediğimiz kimseler akrabamız olmasın

Kan çekiyor deniliyor, sakın kanım kaynadı dediğimiz kimseler akrabamız olmasın
 

“Sana kanım kaynadı” dediğimiz kimselerin “kan çekiyor” diye nitelediğimiz hallerle ilgisi var mı?

Hani filmlerde görürüz, örneğin bir çocuk adama kadına annesi babası gibi yakın davranır; ama aslında bu adam ya da kadın annesi babasıdır da bilmiyordur.

Öte yandan ilk defa karşılaşmamıza rağmen hemen kaynaştığımız kimselere de “sana kanım kaynadı” deriz. Şimdi burada kan çekiyor dediğimiz hal ile kanım kaynadı durumu arasında bir bağlantı olabilir mi?

İşte bu kanımız kaynayan kimselerle bilmediğimiz bir yakınlık akrabalık bağımız olabilir mi diyorum.

Ya şimdi aslında birbirlerini bilmeyen baba ile oğlun yıllar sonra karşılaşmalarında aralarında yakınlık olur mu onu da bilmiyoruz, filmlerde öyle deniyor. Eğer oluyorsa “sana kanım kaynadı” dediğimiz durumlar da dikkat çekici. Kanımız nasıl kaynıyor, nasıl bir yakınlık duyma bu?

Tanımadığımız etmediğimiz elin yabancısına karşı bir iki samimi davranışla bu yakınlık nasıl oluşuyor? Biliyorum ahlaki değil ama bu “kanım kaynadı” yı açıklayamadığımız için zorda kalıyoruz. Eğer kanı kaynamak sadece etkilenmeyse olabilir; ama iki yabancı insan kırk yıllık dost gibi oluyorlar. Belki yanılıyorum ama bu; davranışla, duyguyla olacak bir şey değil.

Tabii ki kan çekiyor ile kanım kaynadı arasında hiçbir bağlantı da olmayabilir. Aslında bu ikisini çokça duyuyoruz ama gerçekliğinden de emin değiliz. Belki beğenme, hayranlık vs de biz bunlara bağlıyoruz. Yahut da böyle şeyler hiç yok.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..