Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '07

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kan grubunuz kişiliğinizi belirlerse...

Kan grubunuz kişiliğinizi belirlerse...
 

İnsana dair her şey, onun bütününe yönelik bir ipucudur. Bu ister dna, ister parmak izi, isterse kan grubu olsun...

İnsanı diğer insanlardan ayıran bir özelliği de kişiliği ve ona bağlı yaratıcılığıdır.

Dr. J. D'Adomo'nun yaptığı araştırmalar sonucunda kişilerin kan grupları ile kişilikleri arasında bir bağ bulunduğunu ortaya çıkarmış:

Kan gruplarının, sağlığımız kadar kişiliğimizi de etkilediğini biliyor muydunuz? "Kan grubuna göre diyet" kitabının yazarı Dr. Peter J. D'Adamo'nun araştırmalarına göre kan grubu A olan kimseler uyumlu bir kişilik sergilerken, 0 kan grubuna dahil kişiler hayatı şiir gibi yaşıyor. Kan grubu B olan insanlar akılcılığıyla ön plana çıkarken, AB grubu kişiler diğer 3 grubun birçok özelliğini kendinde taşıyor.

A grubu

A grubu insanı duyarlı ve uyumlu bir kişiliğe sahiptir. Araştırmayı sever, gelişime ve değişime hemen uyum sağlar. Bu grup içinde yer alan insanlar, duyan, hisseden, sürekli olarak araştıran kişilerdir. Aşırı duyarlılıkları, uyum güçlüğüne düştüklerinde, içlerine kapanmalarına neden olur.

B grubu

En önemli özellikleri mantık ve iradenin, duygulardan önce gelmesidir. Etraflarındaki herkesi yönetmek isterler. Gözüpek, inatçı, otoriter ve serttirler. Bu karakterin insanları, asker, uzman ve danışmandır. Akılcı, sistemli, düzenli ve iradelidirler. Kendi kararları doğrultusunda hareket ederler.

0 grubu

Yaşamın tadını çıkaran kişilerdir. Ortama çabuk adapte olurlar. Uç fikirlere eğilim göstermezler. Başarılarını, dış dünya ile yakaladıkları uyuma borçludurlar. Bu uyum düzeni içinde, önlerine sunulan olanaklardan rahatlıkla yararlanırlar.

AB grubu

Karmaşık bir yapıya sahiptirler. Diğer üç karakterin özelliklerinin çoğunu bu gruptaki insanlarda görmek mümkündür. Bundan dolayı çelişen, kaprisli ve tutarsız bir kişilik sergilerler. Mantıklı düşünebilmeleri, sosyal tutum ve yargıları önemsemeleri onları başarıya götüren en önemli etkendir.

Kanınız ne grubu olursa olsun...

Yeter ki sevgi ve paylaşım grubu olsun...

İşte o zaman insan olmanın BÜYÜK KAN DOLAŞIMINDA hep beraber kardeşçe akıp gideriz...

 
Toplam blog
: 353
: 3712
Kayıt tarihi
: 28.02.07
 
 

"29 Temmuz 1980’de İstanbul’da doğdu. Celal Bayar Üniversitesi, İşletme mezunu. Şiir, deneme, öykü, ..