Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '17

 
Kategori
TV Programları
 

Kanal D'ye Dostlar Mahallesi Fiyaskosu!

Kanal D'ye Dostlar Mahallesi Fiyaskosu!
 

Bu sezon en çok Kanal D hakkında yazı yazdım. Bana dava açsalar yeridir gerçekten. İşin şakası bir yana, Kanal D'nin bu sezon sahip olduğu haber üretme potansiyeli gerçekten muazzam bir seviyeye ulaştı. Hemen her hafta Kanal D ile ilgili en az 2-3 haber çıkar oldu. Bu durum yüzünden kanalla ilgili beklentiler de oluşmaya başladı. Bu beklentileri karşılama konusunda hiç sıkıntı çekmeyen Kanal D, bu hafta sonu da haber konusunda bizleri sahipsiz bırakmadı. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Bu sefer haber başrolünde dün gece Kanal D ekranlarında başlayan Akasya Durağı, pardon Cennet Mahallesi, yok yok Dostlar Mahallesi isimli yapım var. Bir kere isimden bir kıllanma yaşıyor insan. Dostlar kelimesinden bir meslek grubunun başına gelen olayları, Mahallesi kısmındansa bu insanların oturdukları mahallede yaşadığı olayları anlayabiliyoruz. Bir de yapımcı Erler Film olunca, yapımın mesaj kaygısı içerisinde olduğunu anlamamak çok zor hale geliyor.

Oyuncu kadrosunda Çağla Şikel, Alişan, Ulaş İnan Torun, Ceyhun Fersoy, Hande Katipoğlu, Ersin Korkut, Zeynep Eronat gibi isimlerin olduğu dizi biraz önce de ifade ettiğim gibi, Çiçek Taksi-Cennet Mahallesi-Akasya Durağı üçlemesinin tam anlamıyla sentezlenmiş halini kapsıyor. Yani ''bu diziler zamanında tutmuştu, gelin bir benzerini daha yapalım'' denilerek başlandığı sandığımız dizi dün akşam bu sentez durumunu iliklerimize kadar hissettirdi ve ilk bölümüyle ekrana geldi.

Dostlar Mahallesi'nin gelmesiyle gününden olan İsimsizler ise hemen ardından final bölümüyle ekrana veda etti ve bu sayede cumartesi günü tamamen Dostlar Mahallesi'ne kaldı. Kaldı kalmasına da, ilk bölüm reytingleri pek de öyle demiyor gibi.

Dizinin dün gece yayınlanan ilk bölümü TOTAL grubunda 3.23 reyting ile 13., AB'de 2.26 reyting ile 19., ABC'de ise 2.68 reyting ile 16.olabildi.

Hatırladığınız üzere kanalın kısa bir süre başlayan işlerinden Kızlarım İçin ve Siyah Beyaz Aşk da ilk bölümlerinde iyi sayılmayacak reytingler almışlardı. Ama 2.bölümden itibaren bir kıpırdama yaşayarak, kendilerini kurtarmayı başarmışlardı. Şimdi Dostlar Mahallesi için de bu tür bir beklenti içerisine girmek mümkün. Ama dizinin önünde Kızlarım İçin ve Siyah Beyaz Aşk haricinde bir örnek daha var : Hayati ve Diğerleri!

Çocuklar Duymasın'ın yerine getiren Hayati ve Diğerleri, ilk bölüm sonunda neredeyse Dostlar Mahallesi ile aynı sonuçları almış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Yani  Dostlar Mahallesi'nin iyi olan genellemeye değil de kötü olan genellemeye kurban gitme şansı gayet yüksek.

Benzer işlerden sıkıldığını düşündüğüm izleyici, 2.bölümden sonra diziye mucizevi bir yükseliş yaşatmazsa dizinin göreceği bölüm sayısı çok fazla olmaz gibi duruyor.

Bence olmamalı da zaten. Kopya işlerden gına gelmişken, bir kez Akasya Durağı sendromu yaşamaya gerek var mı Allah aşkına?

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 

 
 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..