Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Kanal-IST

Kanal-IST
 

fotograf internetten alintidir.


Kanal İstanbul (Canlı yayindasiniz) 

Dünya bu denli küçüleli beri artık her şey ışık hızıyla giriyor yaşamımıza. Yedi Tepeli kente bir kanal açılırda yedi düvelin haberi olmaz mı hiç. Bir sabah uyanıyor efendi hazretleri, akşamdan derin uykulara yatmış, büyülü rüyalar görmüş, uzun süredir de üflenmiş kulların kulağına, çıkıyor teve’lerin karşısına ve açıklıyor rüyasını. Sanırsın Martin Luther rüyasını açıklıyor, alkışlıyor halkımız, yaşa, varol nidalarıyla. 

Bu kanal işi, biraz teve kanalı açılıyormuş gibi dillendirildi basında. Sanki kimsenin işi gücü yokmuş gibi herkes başladı yorumlara, bendeniz’de katıldım bu umman’a. 

Bütün sorunlarını halletmis, iş, aş derdi olmayan bir ülkeyiz ya, ne kaldı geriye, bize bir kanal lazım. Aziz Nesin hikayeleri gibi oldu bu, sanırım Aziznamedeydi, imam’a tünel açılışı yaptırıyorlar, ‘ bu tünelden herkes gececek’ diye başlıyor ve devam ediyor konuşmasına ardından nikah törenine çağırıyorlar aynı konuşma, ancak ‘ gelini kastederek bu tünelden herkes gececek’ diye başlayınca başlıyor homurdanmalar. 

Zor biraz yetmiş beş milyonluk bir ülkede sürekli gündem de kalmak, ancak kolaydır benim ülkemde her sabah yeni bir skandal, yalan dolan, hayal haberleri ile uyanmak. 

Sanırım birileri tarihe geçmek istiyor, diğerleri seyrediyor, ağızları sulanarak ne kapabiliriz diye bakıyor. Bir kanal açılıyor, canlı yayın başlıyor, oturun ekranların başına, patlatın GDO lu mısıirlarınızı, izleyin, yiyin, doyun, esneyin, iyi geceler Türkiyem! 

29 Nisan 2011
Ali Sami 

 
Toplam blog
: 45
: 453
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

Öncelikle merhaba. Bugün 24 Aralık 2010, ben de blog dünyasında yerimi aldım. Merhaba. Hepinize k..