Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Kanal İstanbul ile Erdoğan'ın bitişi..

Kanal İstanbul ile Erdoğan'ın bitişi..
 

Zaman zaman yazılarımda, Erdoğan ne kadar eleştirilirse eleştirilsin, diğer Parti Liderleri ne kadar vaadlerde bulunurlarsa bulunsunlar, iktidardan indirmenin zor olduğunu vurguladım..  

Dün Başbakan Erdoğan, "Kanal İstanbul" projesini açıklarken vucüt dilinden farklı yorumlar okudum.  

**Bir iş yeri veya bir şirket veya bir esnaf işini kaybetmek üzereyken, iş yerini kapatmak üzereyken yani iflas etmek üzereyken işinin devamı için çeşitli arayışlara girer. Aklısıra yeni hedef belirlemeye çalışır.. "Daha büyük işler yapacağım" der. "Şunlar, şunlar, şunları gerçekleştirirsem işlerimi düzelteceğim" der. Oysa özünde bitmiştir.  

Evet, hedef belirlemeden başarıya ulaşmak mümkün değildir, biliyoruz zira bitmek üzere olan bir Şirket veya Esnaf'ın hedef belirlemek diye bir şansı olamaz çünkü "başarısızlık sicili" künyesine işlenmiştir..  

Başbakan Erdoğan'ın durumu da o hesap. Dokuz yıllık iktidar döneminde, ekonomik anlamda yeni zenginleri meydana getirmenin dışında vatandaşın gelir durumunu ilgilendiren hiç bir gelişme gösterememiş, hatta gelir düzeyini daha da düşürmüş, kısaca yukarıda örneğini verdiğim Şirket sahibinin tutumuna benzer tutum sergileyip gerçekleşmesi ütopik olan Kanal İstanbul'dan söz ediyor.. Üstelik 10 yıl sonrasına..  

Erdoğan Çılgın Proje'yi açıklarken siyasi anlamda bitmişliğini, tükenmişliğini düşündürdü bana. Ülke için güzel şeyler kazandıran her lider benim liderimdir.. Dün itibariyle Erdoğan'ın bitiş düdüğü çalınmıştır.  

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..