Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kanal İstanbul marka olur

Kanal İstanbul marka olur
 

Haftalardır merak edilen proje açıklandı Başbakan tarafından. Kara deniz ile Marmara denizi arasında tıpkı İstanbul boğazına benzeyen 45-50 metre uzunluğunda, 150 metre genişliğinde kanal açılacakmış..Adına da "Çılgın Proje" denmiş.. 

Vatandaşa yararlı her türlü projeyi uygulamaya sokan Lideri alkışlarım..Parti benim için bugüne kadar önem taşımamış, bugün de taşımıyor.. 

Birinci Boğaz Köprüsü inşaatını başlatana da, hizmete sokana da alkış tutmuşumdur... "Yap-İşlet-Devret" modeli ile Güney sahillerimizin mimarı olan Lidere de alkış tutmuşum.. 

Düşünülen bu yeni proje, iki şekilde ele alınıp algılanması gereken bir proje olduğunu düşünüyorum..Düşünülen bu kanal'ın Uluslararası deniz taşımacılığını rahatlatacak bir proje olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Boğaz'da kayda değer deniz trafiği yoğunluğundan söz etmek mümkün değildir. 

İstanbul'un şehir içi tarfiğini rahatlatabilir derseniz, o da mümkün olamayacağı gözükmekte çünkü şehir trafiği akışını ancak yeraltı metro sayılarını arttırarak çözülebileceğini düşünüyorum.. 

Bu proje ile birlikte göç daha da hızlanacak, İstanbul daha da yaşanmaz hale geleceği de bir gerçektir..Öte yandan rand getirisinden dolayı bir çok zengine zenginlik katacağını da gözardı etmemek gerekir..Doğa'nın ekolojik dengesinin bozulması ayrıca bir tartışma konusudur unutmayalım.. 

İkinci şekilde değerlendirmeye çalıştığımız zaman da şöyle bir tablo çıkıyor karşımıza; 

Yabancı sermaye akışı yeni projeden dolayı hızlanabilir..Ayrıca istihdam sağlamak açısından da olumlu düşünülebilir. 

Ancak, vatandaşın hiç bir işine yaramayacağı bir proje olduğunu yazmadan da geçemeyeceğim..Vatandaş insan gibi yaşamak için yeni projeler istiyor. Asgari ücretin adam gibi bir ücret olmasını istiyor. Bunun gerçekleşmesi için de (Dün de yazdım) İhale yasasının değiştirilmesi gerekiyor, kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınması gerekiyor.. 

O çılgın dediğiniz projeden önce vatandaşı yakından ilgilendiren bu projeleri hayata geçirmeniz gerekiyor..Vatandaş çılgın projeden sadece zengini daha çok zengin etmesinden başka bir proje olmadığını düşünerek Ak Parti'yi 12 Haziran'da cezalandırır diye düşünüyorum.. 

Seçmen artık eski seçmen değildir.. 

Çılgın Proje diye açıklanan "Kanal İstanbul", yeni bir marka ismi olabilir..Bunu da buradan tescilleyeyim.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..