Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '11

 
Kategori
İstanbul
 

Kanalavrupa

Kanalavrupa
 

Brüksel.


Avrupa Birliği, Brüksel'de bir açıklama yaparak T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Kanalistanbul projesinden dolayı kutladı. 

Birlik, Recep Tayyip Erdoğan'ın son projesi ile Avrupa Birliği'ne çılgın bir fikir verdiğini bu yüzden de kendisine müteşekkir olduklarını ve tuttuğunun altın olmasını dilediklerini belirtti.

Kanalistanbul projesinin açıklanmasının Brüksel'de ilk önce bir bomba etkisi yarattığı, Karadeniz'den Marmara Denizi'ne bir kanal açılarak Avrupa Kıtası'ndan bir parça koparılacağı ve bunun da Avrupa'nın bütünlüğüne yönelik bir tehdit olarak algılandığını söyleyen sözcü, ekolojik dengeyi de bozacak bu projeyi durdurmak için neler yapabileceklerini düşünmeye başladıkları sırada Finlandiya temsilcisinin söz alarak bir açıklama yaptığı ve ondan sonra da bu projeyi desteklemelerinin Avrupa Birliği'nin geleceği açısından kesinlikle çok faydalı olacağına karar verdiklerini söyledi.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Finlandiya Temsilcisi Matti Hakkinen ise, şu anda mevcut durumda Avrupa Birliği'nin suyunun çıktığını söyleyerek başladığı konuşmasında,

- Eurovision'a artık Gürcistan, Ermenistan hatta Azerbaycan bile katılır olmuştu. Böyle Avrupa Birliği mi olur, ne sınırı belli ne de nerede başlayıp bittiği. Yanlışlıkla Rusya'da Japon Denizine yakın bir yerlerdeki şehrin futbol takımı şampiyon olsa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden örneğin Porto ancak 15 saat uçuşla gidip maçını yapabilecek. Biz Avrupa'da arabamıza binip şehirden şehre gider gibi ülkeden ülkeye gitmeye alışmışız mecbur muyum Japon Adalarına gidip maç yapmaya dedikten sonra,

- Avrupa Birliği'nin net olarak sınırlarını çizmenin zamanı zaten çoktan gelmiş de geçiyordu bile. Bu sebeple şimdi sizlere çılgın projemi açıklıyorum, alın işte bir çılgın da ben atayım da görün bakalım el mi yaman bey mi yaman? 

diyerek projeyi açıklamaya girişti.

Matti Hakkinen projesinin, Recep Tayyip Erdoğan'ın projesinden intihal olduğunu saklamaya bile gerek görmeden,

- Bu kanal açma işi aklımıza yattıktan sonra arkadaşlarla haritayı elimize aldık ve neler yapabileceğimize bakmaya başladık. Bir kanal ile Avrupa'yı Asya'dan ayırmak ve sınırları netleştirmek düşüncesi de o zaman somutlaşmaya başladı. Tabi bizim kanal, İstanbul Boğazı'ndaki kanal kadar kısa olmayacak ve şu anda elimizde de gösterebileceğimiz bir simülasyon yok ama hedef belli, kıta Avrupasını açacağımız bir kanal ile Asya'dan ayırmak.

Kuzey Buz Denizi'nden kazmaya başlayacağız, Rusya sınırı boyunca kazıp aşağıya güneye doğru ilerleyeceğiz, Baltık Cumhuriyetleri, Beyaz Rusya, Ukrayna, Moldova, Romanya derken Bulgaristan Türkiye sınırına geleceğiz ve sınır çizgisi boyunca kazmayı sürdüreceğiz sonra yine aynı şekilde Yunanistan Türkiye sınırı boyunca da kazıp Ege Denizi'nin kuzeyine çıktığımızda artık Avrupa, istediğimiz ülkeleri içeride istemediklerimizi de dışarıda bırakacak şekilde tamamen sınırları netleşmiş bir coğrafya olacak.

Yapılacak kazı çalışmalarında Almanya, Hollanda, Avusturya gibi ülkelerdeki Türk vatandaşlarından yararlanmayı düşünüyoruz. Hem maliyetleri düşük hem de fazla soru sormadan çalışıyorlar ne de olsa. SSK primlerini zamanında yatırır bir de işe gidip gelirken servis ayarlarsan başka bir şeye gerek olmadan gece gündüz çalışıyorlar.Türkler yerine Avrupa Birliği vatandaşlarını çalıştırmak istesek hemen soru sormaya başlarlar, neden kazıyoruz, amaç ne falan filan. Durduk yerde başına dert alırsın yani.

Bu projemiz aslında Türkleri de rahatlatacak. Yıllardır Türkiye Avrupalı mı yoksa Asyalı mı? diyerek birbirlerine düşüyorlardı. Artık Avrupa'da toprakları kalmayınca karar vermeleri daha kolay olacak. Eğer Kanalistanbul projesini tamamlarlarsa biz de Asya'yı tamamen Avrupa'dan ayırdığımızda ortaya çıkacak iki ada için Avrupa Birliği'ne alınmaları konusunda görüşmeler başlayabilir. Nihayetinde Birliğimizde Malta, Kıbrıs gibi ada devletleri mevcut bu yüzden parçalanmış Trakya'dan da iki adacık alacak kadar Türk dostlarımıza bir kıyak atabiliriz diyerek açıklamalarına son veren Hakkinen herkese hayırlı olsun dileklerini iletti. 

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..