Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Kanama Problemleri

Burun Estetiği Kanama Problemleri

 

Burun estetiği sorasıda burnun içine akıntılar olacaktır. Bunlar kanla karışık sızıntılardır. Burun estetiği ameliyatından 1-2 gün sonra tamamen geçecektir. Hastaların bu süreçte kafa basıncı arttıracak hareketlerden kaçınmaları gerektiğinin bilgisini vermek isterim. Bunlar öne doğru eğilmek, basınçlı spor yapmak veya burunda oluşacak travmalar çarpma gibi buruna alınan sert darbeler kanama problemlerini beraberinde getirmektedir. Burun Estetiği ameliyatı sonrası kanama olması burunun iyileşme sürecini uzatabilmektedir. Yüzde oluşacak bir miktar şişlik morluk olabilmektedir. Bu kanamalar morluk ve şişliklerin daha fazla olmasına neden olabilmektedir.Hastaları burun estetiği sonrasında en çok endişelendirdiği burun estetiği kanama problemleri ile ilgili bilgilendireceğiz.

Burun Estetiği Öncesi Kullanılan İlaçlar

Burun ameliyatı öncesi yapılması gerekenler, ameliyattan sonra yapılması gerekenler gibi dikkat ve hassasiyet gösterilmesi gereken önemli unsurlardan birisidir. Kan sulandırma etkisi olan aspirin veya aspirin içeren ilaçların ameliyattan 3 hafta önce tamamen kesilmesi gerekmektedir. Kesilmemesi durumunda mutlaka doktorunuza bilgi vermeniz gerekmektedir. Bu durum ameliyatınızın iptal olmasına veya ertelenmesine neden olabilir. Kan sulanması ameliyatta hem doktorun işini zorlaştırırken iyileşme döneminde şişlik ve morlukların artmasına sebep olur. Ameliyattan sonra ise kanama sürekli devam ederek hem sizin hem ailenizin endişelenmesine neden olabilir.

Burun Estetiği Sonrası Alkol Kullanımı

Sadece burun estetiği ameliyatlarında değil, tüm ameliyatlar için kan sulandırma etkisi olan yiyecek veya içeceklerin en az 10 gün öncesin de tamamen kesilmiş olması gerekmektedir. Kesilmemesi durumunda ameliyat ertelenir veya iptal edilebilir. Bu iptal sonucu hazırlandığınız tüm süreç boşa gitmiş olur.

Burun Estetiği İçin Uygun Hasta

Burun estetiği ameliyatı insan hayatında zorunlu olan bir ameliyat olmadığı için elbette hasta hayatı risk edilemez. Bu yüzden sağlık sorunu olan hastaların ameliyat olmaları önerilmeyebilir. Bunların bazılarından örnek vereceğim. Bazı durumlarda burun ameliyatı olacak kişinin alkol veya kullandığı ilaç ile ilgili olmamakla birlikte kanama bozukluğu hastalığı vardır ve bu durumun tedavisi olmadığı için ameliyat kesinlikle önermeyiz. Yine mecburiyet gereği kan sulandırma ilaçları kullanan kalp, damar, kan pıhtılaşması olan kişilerin bu ameliyatı olmaları önerilmez. Sigara içen hastaların bu ameliyat olmalarını önermeyiz. Sigaranın içerisinde bulunan zararlı maddeler ameliyatta veya ameliyat sonrasında yaşatacağı olumsuz sonuçlarından dolayı sigarayı bıraktıktan 6 ay sonra ameliyat olmalarını ve ameliyattan sonra hiç içmemelerini öneririz.

Kanama sorunları olan kişilerin kesinlikle panik veya telaş yapmamaları gerekmektedir. Doktoruna bilgi verilerek doktorunun dışarında kendisinin bir müdahale yapmaması gerekmektedir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/

https://www.tasklinik.com/burun-estetigi-ay-ay-degisim/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..