Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Kanaryam güzel kuşum ben sana vurulmuşum.

Kanaryam güzel kuşum ben sana vurulmuşum.
 

milliyet.com.tr


Maçtan önce herkes konuşuyordu.Derler ya" ağzı olan konuşuyor" Hıncal Ulaç, konuştu, o konuştu, bu konuştu, konuşulan tek şey, "bu maçın favorisi Galatasaray'dır" diyen spor basını, taraflı tarfsız herkez konuşuyordu.Ama bilmedikleri bir şey vardı..Fenerbahçe nekadar kötü olursa olsun, ne kadar çok mağlubiyet alırsa alsın, ezeli rekabette, özellikle Galatasaray karşınıda tarihtede örnekleri sabit o muhteşem oyunları ile gerekli cevabı vermiştir. Vermeye de devam etmektedir.

Rahmetli İslam Çupi'nin dediği gibi "Fenerbahçe sevgisi bambaşka bir sevgidir onun adı konulamaz"işte Fenerbahçe'li futbolcular böyle bir sevgi ile Galatasaray'a oynadılar. Atıkları dört gol analarının ak sütü gibi helal olsun. Var olsunlar, artık bu galibiyetle Fenerbahçe eski günlerine dönecektir.

Maçı burda anlatmak bence boş, bu maç anlatılmaz yaşanır.Yaşamak lazım, hissetmek, galibiyetin ve çoşkunun görselliğini görmek gerek, bu sevgi olduğu sürece Fenerbahçe herzaman, şartlar ne olursa olsun Galatasaray'ı yenecektir.


Dede bu gece büyük iş çıkardı. Takım makina gibi oynadı, ilk dakikalarda yedikleri gol bile bozmadı. Çünkü içlerindeki Fenerbahçe sevgisi, kazanma isteği, Galatasaray'lı futbolculardan daha fazlaydı. Maça iyi hazırlanmışlar. Bugün Fenerbahçe'nin bayramı, bu bayram tüm taraftarlara hayırlı olsun.


Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Emre, Josico, Selçuk, Uğur Boral, Semih, Güiza hepsi birer kahraman bugün, tarihten gelen galibiyet serisini yine bozmadıkları için, ne zor şartlar altında olursa olsun, "tarih tekerrürden ibarettir" sözünü ispatladıkları için, dosta düşmana Fenerbahçe'nin ne olduğunu, ne olmadığını gösterdikleri için..


Ne spor basını, ne yazarlar, ne başka birşey, şimdi bazılarının yüzleri mosmor, morarsın biraz...

Fenerbahçe aynen"Aşka tutunmak" filimndeki gibi, gerçektir. Bu aşk sonsuza kadar sürecektir.Türkiye'de Fener aşkı, sevgisi çok değişiktir.Fenerbahçe'li kim olursa olsun, en zengininden, en fakirine bunu yürekten yaşar..

Tüm dünyada artık Fenerbahçe'lilerin sevinme zamanı, gösterin tüm aleme "çıldırmak" nasıl oluyor.



Fenerbahçe bu gece Galatasaray'ı dört golle uğurlarken, istikrarada hoş geldin dedi..





Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..