Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Kanatlar kırık olursa...

Kanatlar kırık olursa...
 

Sezona ilginç ve bir o kadar da değişik transferlerle giren Kasımpaşa, son haftalarda düşüşe geçse de elindeki Özer, Ernst, Uche, İsakson gibi tecrübeli ve kaliteli oyuncularla en zaman ne yapacağı belli olmayan bir takım hüviyetini koruyordu.

Buna mukabil Bursaspor ise istikrarsız bir görüntü içerisinde halen adaptasyon sürecini aşmaya çalışıyordu. Keza Elazığspor maçında hiçbir varlık gösteremeden beraberliği zor kurtarırken, Sivas karşısında 2-0 önde götürdüğü maçı 5 dakikada 1 puana şükrederek bitiriyordu. Fenerbahçe’yi sallarken, Trabzonspor maçını tarihinde ilk kez deplasmanda kazanma başarısı gösteriyordu.

Saha sonuçlarındaki bu istikrarsızlığa bir de kadro yapısı eklenince Bursaspor’u tanımak ve ne yapacağını bilmek imkansız hale geliyordu. Sezona stoperde Serdar Aziz, orta sahada Musa Çağıran, sol kanatta Ozan İpek ve sağ kanatta da Sestak ile başlayan Ertuğrul Sağlam, bu mevkilere sakatlık, form ve transferler sebebiyle Ömer, Belluchi, Vederson (Hakan Aslantaş) ve Murat Yıldırım’ı kaydırmak zorunda kaldı. Büyük umutlarla alınan Tuncay ise yarım yamalak oynadığı 1-2 maçtan sonra idmansız geçen günlerin hesabını Özlüce’de öder duruma geldi.

Ozan İpek’le birlikte sol kanadı kullanan Bursaspor bu oyuncuyu kadro dışı bırakınca yerine oynayabilecek Tuncay da sakat olunca bu mevkiye mecburen Vederson’u kaydırmak zorunda kaldı . Vederson’un da Türkiye’ye geldiğinden beri en formsuz dönemini yaşaması ve şike davasından çıkan yargı kararı nedeniyle kafasının karışık olması Pinto’yu besleyen en önemli musluğu da kurutmuş oldu. Aynı zamanda yabancı kontenjanı nedeniyle Sestak’ın yerine Murat Yıldırım’da sağ kanatta istenilen oyunu oynayamayınca bütün gözler Batalla’nın yapacaklarını seyretmek durumunda kalıyordu. Pinto geldiğinden beri en formsuz dönemini yaşıyor diye açıklama yapan Ertuğrul Sağlam, Pinto’yu besleyen kanatlara çözüm üretemediği için aslında birazda kendini sorgulaması gerekiyor. Çünkü Sestak ve Ozan ile maç boyunca birçok kez topla buluşan Pinto, bu futbolcuların oynamadığı maçlarda top alabilmek için orta sahaya kadar geliyor ve bu da Bursaspor’un uç noktada etkisiz kalmasına yol açıyor.

Kasımpaşa maçı da aynen Gaziantep maçında olduğu gibi etkisiz ama sürekli atak yapan bir Bursaspor görünümde devam etti ve istediği sonucu alamadan maçtan ayrıldı.

Bundan sonra ne yapılır ne yapılmaz bilmem ama ne Murat sağ kanada ne de Vederson ile Ferhat Kiraz sol kanada çare olamayacak gibi duruyor. Ligde topallayan bu kadar takım içeresinde yukarıya her zaman yetişme imkanı olacaktır. Bu nedenle İbrahim Yazıcı ve Ertuğrul Sağlam döneminde bir kez olsun zamanında ve yerine transfer yapmak gerekiyor. Özellikle sağ ve sol kanada alınacak oyuncular için şimdiden hazırlık ve hatta pazarlık yapılmalı, lig devre arasına girer girmez oyuncular Bursaspor’a katılmalıdır. Aksi takdirde şampiyonluğun kaymağının muhtemelen son senesi gibi görünüyor. Bundan sonraki sezonlarda benzer transfer hamleleri ve kadro yapısı Bursaspor’u eskilere götürecek ve pişmanlık fayda etmeyecektir.

Taraftar da son haftalarda yerini almışken onları küstürmeye, eski defterleri tekrar açtırmaya kimsenin hakkı yok.

Saygılarımla….  

 
Toplam blog
: 4
: 256
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Kamu kurumunda çalışan bir su ürünleri mühendisi denebilecek ziraat mühendisiyim. Olaylara analiz..