Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '14

 
Kategori
Tarih
 

Kanayan bir yara: Sözde Ermeni Soykırımı-1

Kanayan bir yara: Sözde Ermeni Soykırımı-1
 

Uzun zamandır araştırdığım sözde Ermeni soykırımı konulu yazı dizimin birinci yazısında konuya Ermenilerin ortaya attığı iddialar ile başlayacağım.

Bu iddiaları kısa bir şekilde 3 ana madde de değerlendireceğim.

İlk ve en önemli madde Ermenilerin zihinlerinde yer etmiş olan Doğu Anadolu Ermenilerin ana yurdudur düşüncesidir. Bu düşünce yalan olduğu gibi büyük tehlike içermektedir. Bunun akabinde Türklerin Ermenileri Doğu Anadolu’dan zorla söküp attığını söylemektedirler.

İkinci maddemiz ise Türkler Ermenileri sistemli bir şekilde yok etmeye çalışmışlar ve soykırıma tabi tutmuşlardır.

Son maddemiz bana göre bir hayli komik ama ben yine de sizlerle paylaşacağım onların tabiri ile yürürlükte olan bizim tabirimizle ölü doğan Sevr Anlaşması ile ‘’Büyük Ermenistan’’ kurulmuştur ve Türkler bu toprakları Ermenilere iade etmelidirler.  

Ermenilerin iddiaları özetle bu şekildedir. Ben yazı dizimde bu iddiaları çürütmek için uğraşacağım elimden geldiği ölçüde doğru bilgiyi yazacağım.

Ermenilerin Özellikleri

Ermenilerin Anadolu’nun yerlisi olup olmadığı konusuna değinelim. M.Ö. 521 tarihli ‘’Behistun Kitabesinde’’ Armina, Arminia olarak geçiyor. Bu bir coğrafi terimdir. Trakya’dan Anadolu’ya gelip Urartu ülkesine yerleşmişlerdir. Trak-Frig kabilelerinin karışımı yani kısaca Ermeniler hiçbir zaman Anadolu’nun yerli halkı olmamışlardır.

Irk olarak Nordik- Alpin karışımı görünümünde yerli ve göçmen Hint- Avrupalıların karışımından oluşmuşlardır.

Dilleri ise Hint- Avrupa dilleri özelliklerini taşımaktadır fakat komşularından çok kelime aldıkları için kaynağını tespiti zorlaşmıştır.

Ermenilerin yaşadıkları yerler stratejik açıdan Anadolu’nun kapısı özelliğini taşımaktadır. Bu stratejik konum dolayısıyla bahis konusu yerler sürekli bir mücadele alanı olmuştur.

Buradan çıkaracağımız sonuç ile Ermeni milletinin kaderini yerleştikleri topraklar belirlemiştir diyebiliriz.

Devamı haftaya ‘’Kanayan bir yara: Sözde Ermeni Soykırımı-2’’ de.

https://twitter.com/muhammeddede

dedemuhammed@hotmail.com

 
Toplam blog
: 16
: 916
Kayıt tarihi
: 28.05.13
 
 

Okur-yazar ..