- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kandil lokması
Bu akşam Miraç Kandili. Lokmayı ilk kez yapıyorum, gayet güzel oldu.
Hadi siz de yapın, komşularınıza dağıtın.
Kandiliniz mübarek olsun!
Malzemeler
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağ/margarin
Aldığı kadar un (Hamur ele yapışacak)
Tuz
Sıvı yağ (ellerinizi yağlamak ve hamuru kızartmak için)
Mayayı suda eritin, şeker ve tuzunu koyun. Unu azar azar ilave edin. Ele yapışan kıvamda bir hamur elde edince oda sıcaklığındaki tereyağ veya margarini ilave edin ve yoğurun. Üzerini örterek en az ½ saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra ellerinizi yağlarak hamurdan parçalar kopartın istediğiniz şekli vererek bol kızgın yağda kızartın.
Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!