- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kandil simidi
15 Mayıs 2015 Cuma günü Miraç Kandili, şimdiden herkesin miraç kandilini kutluyorum. Kandil günlerinde kandil simidi yapıp, dağıtmak halkımızın hoş adetlerinden biridir. Minik susamlı simitlerin yapılışı son derece kolay, pratik ve ekonomiktir. Siz de bu tarifi denemekten memnun kalacaksınız.
Malzemeler:
1 yumurta (sarısı içine, akı üstüne)
1 çay bardağı sıvı yağ, 125 gram katı margarin veya tereyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
1 kaşık limon suyu veya 1 çorba kaşığı sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak)
Yapılışı:
1 yumurta sarısı, tuz ve şeker ile iyice çırpılır. Sırasıyla yoğurt, katı margarin, limon suyu veya sirkeyle kabartılmış karbonat veya kabartma tozu, un ilave edilir.
Katı bir hamur elde edince sıvı yağ ilave edilir, yağ hamura iyice yedirilir. Hamur ufak parçalara ayrılıp simit şekli verilir.
Bu ufak simit hamurları ayrı bir tabakta duran iyice çırpılarak hacmi büyütülmüş yumurta akına batırılır, yağlanmış tepsiye dizilir ve üstüne bol susam dökülür.
En az 200 derecelik hızlı hararetli fırında pişirilir.
Afiyet olsun, sevgiyle kalın.