Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '21

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
28
 

Kandil Simidi

 
Kandilimiz mübarek olsun. Ev yapımı kandil simidi tarifi için 
Malzemeler
250 gr. Tereyağı 
4 su bardağı un  
1 paket kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı mahlep 
1 tatlı kaşığından az tuz 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 çorba kaşığı sirke 
1 yumurta  
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay bardağı yoğurt 
Üzeri için 2 yumurta sarısı – susam ve çörekotu 
 
Yapılışı 
 
Mahlep, tuz, şeker ve elenmiş un, kabartma tozunu yoğurma kabına alalım, iyice karıştıralım. Tereyağını küp küp doğrayıp unlu karışıma katalım ve parmak uçlarımızla yedirelim. Sirke, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyelim. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirelim. Buzdolabından çıkarttığımız hamuru yumuşaması için oda ısısında 10 dakika bekletelim. Hamurdan küçük parçalar kopartıp mini simit modelini verelim yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim ve susama batıralım. Diğer simitlerimizin üzerine de tuz serper gibi çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun….
Abdülkadir Güler, Birgül EKİM bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Harika simitler, yiyene afiyetler olsun...

Abdülkadir Güler 
 27.04.2021 23:07
Cevap :
Teşekkür ederim  17.07.2021 23:44
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 44
Toplam yorum
: 10
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 45
Kayıt tarihi
: 04.08.20
 
 

Yemek yapmayı çok seviyorum. İsrafın her türüne derinden üzülüyorum. Ekmek israfını önleme amaçlı  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster