Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '08

 
Kategori
Gönüllülük
 

Kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor

Kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor
 

kapanya filmi


Kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor.

Kimi zaman kan uyuşmazlığı olan bir bebek, kimi zaman ağır yaralı bir hasta, kimi zaman anneniz, kimi zaman yavrunuz, kardeşiniz...

Lütfen dikkat! Ağır yaralı bir hasta için A grubu Rh + kana ihtiyaç vardır. Kan verebilecek olanların acilen ..

Boşuna dememişler insan insana muhtaçtır diye. Kan, sadece insandan elde edilen üretilmesi mümkün olmayan bir madde. Üstelik çoğu zaman hayati sebepler ile aranmakta. Hepimizin başına gelmiştir, uzak ya da yakın bir tanıdığımız için kan aranmaktadır. Eş dosta haber salınıp aranmaya başlanır, kan grubunun yaygınlığına göre bulabilme süresi değişir. Bu sırada kana ihtiyacı olan hasta beklemektedir. Yakınları endişe içindedir. Hummalı bir arayış sonucu nihayet aranan kan bulunur. Herkes rahat bir nefes alır. Bir mucize gerçekleşir. Bir insanın kanı bir diğerine hayat verir.

Ne yazık ki ülkemizde gönüllü kan bağışçı sayısı yeterli değildir. Bu durum sıklıkla anonslara, çaresiz halinde bu yokluğu suistimal edecek çıkar sahiplerinin oluşmasına sebebiyet vermektedir. Bu gün itibariyle aranan kanın sadece %40'ı gönüllü bağışlar ile karşılanmaktadır. Geri kalanı ise hala takas yöntemi ile temin ederken bir gün başımıza geldiğinde ne yapacağımızın endişesini taşımaktayız.

* 50 kg üzerinde olan, 18-65 yaşında her sağlıklı insanın kan verebilmesi mümkündür.
* Erkekler, en sık 2 ayda bir; kadınlar ise, en sık 3 ayda bir olmak üzere ve yılda toplam 4 üniteyi geçmemek koşuluyla kan verebilirler.
* Kan bağışı sırasında kullanılan malzemeler tek kullanımlık ve steril olarak imal edilmektedir. Bu sebeple, kan bağışı sırasında donöre herhangi bir hastalık bulaştırılması söz konusu değildir.
* Kan bağışının, kilo aldırma, zayıflatma, halsiz bırakma, kaşıntı ve bağımlılık gibi yan etkileri yoktur.
*İşlemlerin tamamı 20-25 dakikadan fazla zaman almamaktadır.

Bugün yardım eden iken, yarın yardım bekleyen olabiliriz. İhtiyaç duyduğumuz anda zorlanmadan temin edebileceğimiz güvenini yaşayabilmek için yatırımımızı bugünden yapmaya başlayalım. İmdat dediğimizde yardıma yetişecek bir havuz oluşturabilmek için 1 milyon iyi insan aranıyor.

Türk Kızılayı ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi, tüm iyi insanlarımızı gönüllü kan bağışçısı olmak için kan vermeye davet ediyor.

İyilik Aşkına ...
Haydi "Gönüllü Kan Bağışçısı" olmaya

bilgi için :http://www.kanver.org

 
Toplam blog
: 60
: 1208
Kayıt tarihi
: 11.06.07
 
 

Memnun oldum... Ben de Didem :) İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul'da yaşamayı seviyorum. Yoğun yaşam t..