Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '13

 
Kategori
TV Programları
 

Kanıt'a yazık oldu

Kanal D ekranlarında 2010 yazında yayınlanmaya başlayan "Kanıt" dizisi kısa bir sürede izleyicinin dikkatini çekmişti. Diğer bütçeli yapımcıların arasında bana göre sade ama düzgün bir işti. Konuların gerçek hayattan uyarlanmış olması bir yana gerçekçiliğindeki en büyük etken bence oyuncuların fazla popüler olmamasıydı. Her iki başrol oyuncusu da, bu iş ile  ekranda tanınmaya başladı. Hatta dizinin konseptini düşünüp bir an "acaba gerçekten polis mi bunlar" diye de düşünmüştüm ilk zamanlar.

Her neyse, bence tiyatro kökenli olan her iki oyucu da (bu arada Başkomser Orhan'ı oynayan oyuncunun adının Engin Benli, Komser Selim karakterini oynayan oyuncunun da Deniz Celiloğlu olduğunu belirtelim) gayet başarılı bir perfonmasla diziyi gayet güzel götürüyorlardı.

Tabii, dizinin aralarında olayın bilimsel yanlarını seyirciye aktaran Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy'u da atlamamak gerek. Sevil Atasoy'un sunumu ve verdiği bilgiler zaten gerçek hayattan uyarlanmış diziye iyice inandırıcılık katıyordu. Gerçekten katilin kim olduğu konusunda dedektifçilik oynuyordu izleyici. Hikaye  gayet sürükleyici ilerliyordu.

İki komserin kendi aralarında esprili konuşmaları, Komser Selim'in biraz şaşkın biraz sinirli hali de diziye "renk ve sempati" katan unsurlardı.

Doğrusunu söylemek gerekirse,diziye sonuna doğru "Komser Yaman" rolüyle katılan Tolga Karel'i diziye pek yakıştıramadım. Başta da belirttiğim gibi,oyuncuların fazla popüler olmaması belki de bu diziyi daha da inandırıcı kılan etkendi. Aslında, "Komser Yaman" karakteri gayet ilgi çekiciydi. Gizemli tavırları ile aslında kötü polis olduğu, otopsi doktorunun incelediği cesedin katili olduğu gibi halleri diziye yakışmıştı ama bence bu rolü başka bir oyuncu oynamalıydı. Amacım Tolga Karel'i eleştirmek değil kesinlikle sadece fazla popüler olmamalıydı oyuncu.

Kanal yönetimi 100. bölümde diziyi bitirmeye karar verdi. Takipçileri üzüldü haliyle. Sevdikleri diziyi son kez izlemek için ekran başına oturdular ve aslında final bölümü olarak çekilmeyen bir bölümle karşılaştılar. Aslında, konusu itibariyle, her hafta bir cinayeti işleyen ve o konu o bölüm sonunda çözülen dizide zaman zaman konu 2-3 bölümde çözülecek kadar uzuyordu. Ve izleyicinin şanssızlığına bakın ki, final bölümü de oböyle bir olaya denk geldi. Bir çok soru yanıtsız kaldı. Doktor Ece'yi kim-neden kaçırdı? Yaman'ın bu olaydaki etkisi neydi gibi sorular izleyicilerinin kafasında soru işareti olarak kaldı.

Yağım şirketinin başka bir kanalla görüştüğü söylendi ama sanırım hala bir anlaşma yapıldı Tabi bu arada dizinin hayranları sosyal medyada, dizinin bitmemesi için imza kampanyası başlattılar ve gayette yüksek bir sayıya ulaştılar.Bu zamana kadar geçen sürede  olumlu ya da olumsuz yapım şirketinden bir açıklama gelmedi.Bu bir yerde seyirci için umut ışığı.Ben de, bir "Kanıt" izleyicisi olarak umut ediyorum da,dizi devam etsin. Etsin ki;başlıkta yazdığım gibi Kanıt'a yazık olmasın..

NOT: Bu aralar TV2 kanalında tekrar bölümleri yayınlanıyor. Gece saat 00:00 civarı. Hala izlemek isteyen olursa duyrulur.

 
Toplam blog
: 23
: 4537
Kayıt tarihi
: 01.03.13
 
 

Gazetecilik/ Radyo Tv alanlarında eğitim aldım. Şu an aktif olarak çalışmamaktayım. Ancak dizigaz..