Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '13

 
Kategori
Dünya
 

Kanıtlar Rusya'ya neden verilmiyor?

Kanıtlar Rusya'ya neden verilmiyor?
 

BM'nin daimi üyesi olan ve veto hakkı bulunan Rusya ABD'nin Suriye saldırısına onay için kanıt istedi.

Rusya haklı olarak kimyasal saldırının delillerini istiyor ve ikna edici kanıtla işgale yeşil ışık yakıyor.

ABD yeterli kanıt bulamadı, ama buna rağmen işgalde ısrar ediyor.

ABD kanıt olarak ne vermiş dersiniz; üzerinde isimler olan bir coğrafi harita. Herhalde sadece saldırının  yapıldığı yerleri göstererek Rusya ile alay ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov kendilerine detay  verilmediğini, istediklerinde de olumsuz cevap aldıklarını söylüyor. Hem Rusya müdahaleye engel  oluyor diyorlar hem de kanıtları vermeye çekiniyorlar. Çünkü ikna edici kanıt yok.

Bu durumda Rusya suçlanabilir mi? Hani sözde vahşete Rusya göz yumuyor diyorlardı. Acaba asıl vahşeti yapanlara kim göz yumuyor. Obama neden çekingen davrandı ve işgal onayını Kongre'ye  bıraktı? Çünkü BM'nin hazırladığı rapor saldırıyı teröristlerin yaptığını gösteriyor. Eğer bunu Esad yapsaydı ABD hemen harekete geçmez miydi? Ayrıca Rusya BM'nin 5 daimi üyesinden biri ve mutlak  veto hakkına sahip ama sözde kanıtlar ondan gizleniyor. Çünkü kanıtlar gerçek ve inandırıcı olmadığı için Rusya ve Çin veto hakkını kullanarak işgale izin vermeyecek. Bir de utanmadan Rusya'yı Esad'ı korumakla suçluyorlar.

Sahtekarlık üzerine yapılacak bir işgal. Kanıtsız, belki de hangi taraf tarafından yapıldığı belli olmasına rağmen olayı bilerek saptırarak yapılacak bir işgal. Bu sahtekarlığın bir parçası olan Türkiye. Menfaat için heba edilen masum insanlar.

 

 
Toplam blog
: 45
: 1915
Kayıt tarihi
: 28.03.12
 
 

1981 yılında Bursa'da doğdu. İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü ve Uludağ Üniversitesi Türkçe Eğitim..