Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Kanka'sını tiranlara kurban veren genel başkan Kılıçdaroğlu!

Kanka'sını tiranlara kurban veren genel başkan Kılıçdaroğlu!
 

Hep söyleyip duruyoruz ya, CHP tekin yer değildir diye...Hele Gürsel Tekin gibi, Anadolu solculuğunu çağrıştıranlar için hiç "tekin" değildir CHP...

Çünkü CHP'nin mayası halka ait ya da halka yakın veya halkla ilgili şeyleri kaldırmaz."Ağzı çorba kokanlar" daima bulantı vermiştir CHP'nin klasik elitlerine...

Kemal Kılıçdaroğlu, gittikçe kan kaybeden, iyiden iyiye statükonun marjinalliği içinde kalıp iktidar umutlarını yitiren CHP'ye yeniden kan vermesi için getirilen bir "halk maskesi" idi.

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine biçilen bu "geçiçi" görevi yerine getirmek üzere partinin başına gelirken, kankası olan Gürsel Tekin"i de getirmesine müsaade edilmişti, kerhen de olsa...

Ama, her müsaadenin bir sonu olduğu gibi, CHP'nin Ankaralı bünyesi de, Sayın Tekin'e ancak bu kadar dayanabildi. Sonunda, Gürsel Tekin, ait olduğu yere İstanbul'a dönüyor.

Bu olaydan sonra CHP içinde neler olacağının, başka kimlerin istifa edeceğinin bir önemi yok.Gürsel Tekin'in istifasına onay veren Kemal Kılıçdaroğlu, aslında yeni konumunu güçlendirmek adına kankasını CHP nin tiranlarına kurban vermekten çekinmeyen genel başkan oldu.

Peki, bu durum Kemal Kılıçdaroğlu'nu "CHP'li" yapar mı?...Yapmaz!

Sayın Genel başkan, kimi feda ederse etsin, Ankaralı CHP'nin mayasına uyum sağlayamaz. Sadece ona verilen sürenin ne olacağı ile ilgilidir Kılıçdaroğlunun durumu.

CHP'nin bu jakoben midesi kimleri kusmadı ki bugüne kadar. C.Halk,P.'nin  midesi halka ait tadlara alışık değildir, dahası onlardan hiç hoşlanmaz.

Bugün Gürsel Tekin'i kusan mide, yarın Kemal Kılıçdaroğlu'nu kusacaktır. Türkiyede sol adına bir şeyler yapmak isteyenlerin uzak durması gereken yer CHP iken, onlar, CHP'nin patronajına aldanıp kendilerini bu partiye ram ediyorlar; ama sonunda patron kullandıklarını arka kapıdan postalıyor.

Güsel Tekin'in, Mustafa Sarıgül'le birlik olup yeni bir sol parti kurmasından söz ediliyor. Türkiyede vesayet rejimi sona eriyor ama Türkiye solu hala CHP'nin vesayetinde bulunuyor. Bu bakımdan, Gürsel Tekin ve Mustafa Sarıgül'ün işi kolay olmayacak.

CHP tabanı söz konusu vesayetten kurtulmaya tam olarak hazır değil çünkü...Özellikle AK Parti iktidarının beklenenden uzun sürmesi klasik sol zihniyeti iyice CHP'nin vesayetçiliğine itti...Bugün bu zihniyet, darbe yapmadığı için askerlere küfrediyor...

Yine de bir yerden başlamaları önemlidir. Belki de Türkiye, aradığı gerçek sol muhalefeti Gürsel Tekin ve Mustafa Sarıgül'ün oluşturacağı bir siyasi partiyle bulur. Bunun için, yeni anayasa çalışmaları dahil, Türkiyenin demokratlaşmasına destek vermek ve CHP'li yazarlar tarafından iyice ajite edilen sol tabanı ikna etmek Sarıgül ve Tekin çiftinin en büyük meselesi olacak.

Ama, başarırlarsa, CHP'yi çoktan gömülmesi gereken tarihin anıt  kabrine gömüp demokratik Türkiye'ye unutulmaz bir hizmet vermiş olurlar. 

Böylece de tarihe geçerler!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..