Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Kankanızın en büyük düşmanınız olduğunu anlamanın 5 yolu!

Kankanızın en büyük düşmanınız olduğunu anlamanın 5 yolu!
 

Bu yazımda, etrafımda sürekli karşılaştığım olaylardan bir kaçına yer vermek istedim. Özellikle sosyal medyadan bana ulaşan okurlarım için kaleme almak istedim... Okuyacağınız yazı, gerçekler biraz ağır olur stiliyle, bir nevi el kitapçığı olacak diyebilirim.

Hayatınızda her zaman birilerine güvenmek istiyorsunuz, inanmak istiyorsunuz, hata yapmasın istiyorsunuz ama gel görelim ki bu duyguları beslediğimiz insanların 10'da 8'i sizi yarı yolda bırakıyor... İşte böyle ciğeri sağlam olan arkadaşları hayatınızdan uzak tutmak için, tam tamına 5 adet formül vereceğim, iyi okuyun devamını;)
 
 
1.Sevgilisi Senin Arkadaşın Olanlar;
Bunlar zaten ismi üstünde olan türlerdir. Sen onu ve sevgilisini aynı anda tanıyorsan veya ikisinden birini daha önce tanıyorsan hemen Oscar'a yakışır bir oynama ile sizin aklınızı karıştırmaya çalıştırırlar, bunu diyeyim size. Sürekli sahtekar gülüşler, sanki sizi seviyor gibi gözüküp, işi düştüğünde canım, cicim, işi bittiğindeyse yoğunum görüşemiyoruz ayağıyla arkandan laf getirip, götüren karakter timsalleridir. Bunları def etmenin en güzel yolu, öyle bir şey hissettiğin anda, alttan alta çevrende onla alakalı ufak tefek dedikodular çıkartman, eğer ki gerçekten bir şey yapıyorsa, bu dedikoduların karşılığı çığ gibi büyük olup, sizin kucağınıza oturacaktır. Sizde ona göre oturtma stilini belirlersiniz :)
 
2.İşi Düştüğünde Kanka Olanlar;
Bazı insanlar vardır, işi düşmediği sürece asla sizi aramaz, asla gönderilerinizi beğenmez, asla sizi hatırlamaz. Ola ki bir yerde sizinle alakalı bir iş olsa, veya yapacakları işte sizin onun arkadaşı olmanız işi hızlandıracaksa, tamamdır, süpermen-clark kent ilişkisi olur bir anda. A o mu? En yakın arkadaşım, çok severim onu, benim için yeri ayrıdır, sözleriyle karşı tarafa samimi etkisi yaratıp, hatta abartırsa; dur arayalım bir deyip, sizi arayıp güç gösterisi yapmaya kadar gidebilir. Yapmanız gereken aslında basit... Olay son noktadaysa yani, uzun zamandır görüşmediğiniz biri sizi ansızın arıyorsa, asla hemen açmayın telefonunu, mümkünse en az 3 saat sonra dönün ;) Döndüğünüzde veya açmak zorunda kalırsanız da gayet soğuk ve net şekilde biraz yoğunum ama seni dinliyorum hesabı, kısaca konuşup kapatın. Direk detone olsunlar :) Veya size bir şekilde ulaşıp, şöyle bir durum vardı yardımcı olabilir misin derse de? Bir düşünüp, geri dönüş yapacağınızı iletip, o dönmediği sürece de dönmeyin! Çünkü bu tarz insanların istediği hiçbir şey, sizin menfaatinize olmayacaktır. Olur da bir yerde karşılaşırsanız da, "Aaaa, sana dönmeyi unuttum kusura bakma canımsss" deyip geçin gitsin :)
 
3.Para Söğüşleyen Tipler;
İnsanların durumu olmak zorunda değildir. Herkesin cebinde milyarlar yok! Ama haysiyet ayrı bir şeydir. Tabii ki de durumu iyi olan arkadaşlar, olmayanlara karşılıksız olarak yardım ederler onu konuşmuyorum ama bir de işin üç kağıdını yapanlara dikkat etmek lazım. Seni sen olduğun için değil, seni sadece paran için severler. Dışarıda gezelim, yiyelim, içelim her zaman yanındalar! Canın sıkkın olunca, evde oturalım sohbet edelim vs... Yoklar! Bunları tamamen silip, geçmek lazım bu hayattan. Paran olduğu sürece ağam, paşam.... Yokken hadi oradan seni gidi reyting hamdi modu :) Formül basit, 4-5 kere çıkasım yok, şu sıralar hayat tarzımı değiştirdim ayağıyla, böceklerden kurtulabilirsiniz...
 
 
4.Sevgiliniz İçin Sırada Bekleyenler;
İlber Ortaylı'nın sözüyle cevap vermek lazım bunlara... "ÇOK CAHİLSİN KEŞKE ÖLSEN!" Bunlar tamamen paralı asker, lejyoner gibi çalışırlar... Sizin yanınızdaki partneri iyice inceler, neler sever, neler ister hepsini teşhis eder. Sonrasında, saldır Cimbooomm diyerek saldırır. Bunların taktikleri şöyle ortaya çıkar, ev ortamında iyice içip, uykum geldi ayağıyla yatma taktiği yapıp, ortamdan sıvışacaksın ki göresin bakalım, sen yokken gerçekten ne yapıyor! İkinci taktikse, sevgilinle kavga ettiğinde hemen ona yaklaşan tipler! Bunun içinde yalandan bir kavga çıkartıp, ayrılıyormuş edası yaratıp, uzaklaşacaksın, bakalım kız gene onun üzerine gidiyorsa, tamamdır "Operation Complete"...! İşte bu 4.Türler tam olarak dayaklık veya rezil etmek, Allahın emridir. Yapmazsanız bu kan emiciler, başkalarının da mutluluğuna göz dikebilir! Düşünsenize, siz en özel insanınızı dostunuza anlatıyorsunuz, sonrasında ta daaa sizden dinledikleriyle hooop adama/kadına sahip oluyor! Gerçekten lugatım yetmiyor, ne küfürler veya ağıtlar söyleyeceğimle alakalı ;)
 
5.Güç Sarhoşu Olanlar;
Zamanında en kötü, en yalnız, en fukara vb... durumlarda yanında olduğunuz sevilesi arkadaşınız, gün gelir, devran döner. Bir sevgili yapar, biraz cebi para görür, bir anda popülerleşir veya bu tarz aykırı bir olay olunca bir bakarsınız, ilk voleyi size atar hahaha:) Bunlar gerçekten, sende mi Brütüs dedirten tiplerdir. Zannederler ki, zafer sarhoşluğu hep devam edecek ve hep eski insan olmadığını, eski ortamıyla bağlantısı kalmadığını düşünürler. Fakat, bu sarhoşluk öyle bir şeydir ki, zamanı gelince bir bakmışsın ki, herkes senin yanında, çıkar güder olmuş, aslında senin dediklerini takmayanlar, sadece sana iyi oynadıklarını farkedersin ve bir anda ani bir uyanış olur... Ta daa, haydi flashback yapıyoruz, benim kadim dostum, beni asla üzmez ve iki üç cümleyle onun kalbini gene kazanırım derler ve gelirler... İşte burada sizin kırılma noktanız diyebilirim. Ya her zaman ikinci insan olmayı kabul edeceksiniz, gitsin beni takmasın, sonra gelip beni sevsin, ben Flipper gibi şirin birşeyim düşüncesine kapılırsanız, geçmiş olsun... Asla ama asla onu affetmeyin ve bu saatten itibaren sizde ona çıkarlarınız doğrultusunda hareket ettiğinizi belli edin! 
 
Yazımı şu sözlerimle sonlandırmak istiyorum; " Birine bir kez inanıp, sizi yarı yolda bırakıyorsa, bu onun hatasıdır! Fakat, siz bu kişiye ikinci kez şans veriyorsanız, bu sizin hatanızdır!"
 
 
Toplam blog
: 17
: 5980
Kayıt tarihi
: 08.01.14
 
 

Tüketici Akademisi tarafından, 2012 yılının sosyal medyanın dahi çocuğu ödülünü almış, Türkiye'ni..