Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Kankigiller evet diyecekler

Kankigiller evet diyecekler
 

Kattı, karıştırdı. Yaptı, yakıştırdı. Sıyrıldı, çıktı aradan. Şimdi, şehir, şehir, kasaba, kasaba dolaşıp, bağırıyor. Ağlayıp, sızlıyor. Bir şey anlattığı da yok. O zamanlar daha altı yaşında olmasına rağmen, sanki, o günleri yaşamış gibi, ağlayıp, 27 Mayısı, anlatıyor. 12 eylülde içeri atılanlara, idam edilenlere, yanıp, yakılıyor. Oysa, onlar idam edilirken, ellerini ovuşturduğunu görür gibiyim.

Kılıçdaroğluna, Memur, Kemal efendi deyip, sözde aşağılarken, milyonlarca memura hakaret ettiğini bilmiyor ve kendisinin de memur emeklisi olduğunu, unutuyor. Sanki, anadan doğma, Başbakan. Önüne gelene hakaret edip, meydanları kaynatıyor. İnsanlar, referandumu, neye Evet, neye Hayır, diyeceklerini, unutuyorlar. Bu arada, kumanyalar, avantalar dağıtılıyor. 45 derecede kavrulan, Gaziantepte, kömür dağıtılıyor. Kırmızı ışıkta duran lüx otomobillerdekilere, sucuk ekmek servisi yapılıyor. Evlere iftarlıklar dağıtılıyor. LÜKÜS BİR REFERANDUM YAŞIYORUZ.

Allaha şükür, tüyü bitmemiş yetimimizin hakkı ile, Kenan paşanın 12 Eylülünden, intikam alıyoruz. Kenan Paşa da, Armutalan daki, Lüks Konutunda, zevkle ve ibretle bu olanları izliyor. Kenan Paşa referandumda % 98 evet oyu almıştı. Bakalım, Recep bey, ne alacak?

Bu arada, yandaş medya ve kanka takımı da boş durmuyor. Referandumda EVET çilerin önde olduğu, her sabah, namazdan önce açıklanıyor. Teravih namazlarında, evet için, dualar ediliyor. Anadan doğma başbakanımız da, önümüzdeki seçimde, son kez aday olacağını, başını hafifce sola yatırıp, masumane bir şekilde, sabah, öğle, akşam, günde üç kez açıklıyor. Demek istiyor ki. Beni bir dönem daha seçin, ondan sonra ben yokum. Başbakan, gelmiş, geçmiş, tüm mağdurlarımıza, göz yaşı dökerken, ortalıkta ağlayacak kimse bulamayan, Başbakanımızın vokallerinden, Bülent Arınç da, boş durmamak için, Ergenekonda, nahak yere içerde tutulanlara ağlamaya başladı.

Son duruşmada, mahkeme heyetine bağıran, Tuncay Özkan a arka çıktı. Bu durum medyatörleri, ağzı açık bıraktı. Aha! Arınç bey, Tuncay Özkan dan yana. Hiç olacak şey mi? Eşyanın tabiatına aykırı. Bülent Arınç, ne yapsın. Ortada ağlayacak kimse kalmadı ki. Hepsini Başbakan kaptı. Ona da, Tuncay Özkan kaldı. Kaynanamın adını versem de, azıcıkta ona ağlasalar. Rahmetli çok iyi bir kadındı. Genç yaşta gitti. Tüm bu olanlara rağmen. Evetçilerin, önde gösterilme uydurmalarına karşın, referandum da, HAYIR cıların kazanacağını umut ediyorum. Bu yaşadıklarımızın hiç biri, bana olağan gelmiyor. Hiçbir ülkede, yırtık pabuçları ile gelip, Başbakan olup, bu kadar mal varlığına kavuşan, başka bir örnek daha bulunmaz. Almanyanın, en önemli siyaset adamı, Helmuth Kohl un, kız kardeşi, yıllarca köy öğretmenliği yapıp, oradan, emekli olmuştu. Bu durumun benzeri, bizde olsaydı, o, kız kardeş, zirvede bir yere yerleştirilirdi. Çok geçmeden, kendine havuzlu Villayı kondurur, keyfine bakardı. İşte, gavurlar ile aramızdaki uçurum bu.

Varın EVET oyu kullanın. Noksan bir şeyleri kalmasın. Önümüzdeki seçim son. Bir daha aday olmayacakmış. Sayılı gün, çabuk geçer. Erkeklik bizde kalsın.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..