Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '08

 
Kategori
Deneme
 

KANLI MENDİL

Elinde kanlı mendiliyle bekliyordu odanın kapısında. Birazdan büyük hanım gelecek , namuslarının, temizliğinin sembolü olan mendili alacaktı. Kocam dediği ama evlenene kadar yüzünü sadece 3 kez gördüğü kendinden 21 yaş büyük adam işini bitirmenin verdiği gurula uyuyordu. Elindeki mendile baktı , sonra yatakta yatan adama baktı. Önce kendisinden tiksindi, sonrada horlayan o adamdan.

Yaşı 16 daha. Bedeli 20 koyunla , 25.000 Lira. Keşke değse hayatı bu yaşadıklarına. Ama kocam dediği adama üçüncü karısı olarak kuma gitti. Gelinliği giydirdiler, kemerini bağladılar, altınlarını boynuna taktılar. Ama göremedi ki takılan altınları. Sökülürcesine aldılar bilezikleri incecik bileğinden. Sonra çocuklarım dediği o adamın çocukları sayamadı kaçtane. En büyü 19 yaşında. İlk duyduğunda şaşırmıştı.

"Olmaz baba "dedi , "kıyma bana ne olur. Bak köşede otururum, ne iş verirsen yaparım, bir dilim ekmek suyla yaşarım ama verme beni o adama" dediyse de dinletemedi. Ağladı, çırpındı önceleri ama yediği o dayaktan sonra sustu, kabullendi kara yazgısını.

Şimdi ne olacaktı peki. Kefenim dediği beyaz gelinliği orada asılı duruyordu. Mendili elinde neler bekliyordu onu bu evde. akşam çektiğ.acıyı hatırladı, birdaha nefret etti kendisinden ve kocam dediği adamdan. Her akşam o adam gelecekti, her akşam aynı acı, aynı nefret. Mendilindeki kan gözlerinden akan yaşa değermiydi.

Yarınları elindeydi. Hayatını yazmıştı kanlı mendili.

 
Toplam blog
: 70
: 753
Kayıt tarihi
: 18.10.07
 
 

.... ..