Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '13

 
Kategori
Tarih
 

Kanlı oyun: Terör

Kanlı oyun: Terör
 

Günümüzde demokratik açılım, barış süreci, çözüm süreci, yol haritası vs. gibi kavramlarla üstü örtülen terör kavramının ülkemizde yol açtığı olumsuzluklar aşikardır. Peki bu oyun gerçekte nedir?

Türkiye'de terör denilince akla sadece son 30 yılda yaşanılan trajedinin gelmemesi gerekir. Çünkü her şeyin bağlı olduğu bir strateji, bir başlangıç noktası yani bir sebebi vardır.

2.Dünya Savaşıyla dünya yeniden şekillenirken Türkiye bu savaşın dışında kalmıştı ve daha yeni doğan cumhuriyetin ilerleyişine zarar verecek durumlardan kaçınmıştı. Savaş bittikten sonra artık her devletin dünyaya bakışı farklı bir hal almıştı. 2 kutuplu bir politika yani soğuk savaş başlamıştı.

Bu soğuk savaş sırasında en önemli olay enerji bölgelerinin kontrolüydü. İstediğiniz ideolojiyi kullanın eğer üretemezseniz yok olursunuz. İşte bu bağlamda Orta Doğu çok önemli bir enerji merkezi olarak göze çarpıyor, dolayısıyla Türkiye'nin stratejik konumu çok önemli bir hal alıyordu.

Önce komünizm geliyor biz sizi koruyalım dediler. Amerikaya yakınlaştık. Sonra kuruluş dönemi siyasetçilerini temizlediler, İsmet İnönüler, Celal Bayarlar, yetmedi demokrasi yolunda ilk adım sayılabilecek Adnan Menderesleri o veya bu şekilde sildiler. Bundan sonra 30-40 yıl ülke siyasetini yönlendirecek Ecevit, Demirel, Erbakan, Türkeş gibi isimler sahneye çıkarıldı ve istikrarlı hükümetler kurulması imkansızlaştırıldı.

Artık dış politika üretemeyecek bir ülke halini almıştık. Bize uğraşacak bir Kıbrıs sorunu verdiler önce EOKA ile, o bitti ASALA ile Ermeni sorunu, onun ardından PKK ile bir Kürt sorunu... Amacın ne olduğunu neden kimse sorgulamyor? Olaylar sıralı şekilde gerçekleşiyor, belli bir strateji var ardında.

Amaç Türkiye'yi bölelim, onu yıkalım değil, bunu yapamayacaklarını zaten biliyorlar, tarih onlara gerekli dersi veriyor, ha unuturlarsa hatırlatacak gücüde var bu memleketin. Peki nedir? Yeterki Türkiye başını kaldırıp etrafına bakmasın. Olay budur. Hani anneler çocuğun eline oyuncak verir, o oyalansında bende yemeğimi pişireyim, işte mantık bu kadar basittir.

Türkiye 2.Dünya Savaşı bittiğinden beri savaşada girmediği halde sorunlarından başını kaldıramıyor. Yanımızdaki, yakınımızdaki bütün enerji bölgelerine okyanus ötesinden müdahale gelirken, biz kendi dünyamızda uyutuluyoruz. 

Bütün bu olup bitenin neden olduğunu artık görelim ve bunun bilincinde olarak olaylara yaklaşalım. Oluşturulan suni gündemlerle uyutulmaktan vazgeçelim.

Artık uyanalım, titreyelim ve kendimize gelelim.

 
Toplam blog
: 21
: 608
Kayıt tarihi
: 31.07.13
 
 

Yıldız Teknik Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisiyim.. Toplumbili..