Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Kanlı satranç…

Kanlı satranç…
 

Yıllardır ortadoğuda bir satranç oynanıyor. Ne varki her tarafından oluk oluk kan akan bir oyun. Üstelik adil de değil. Oynayan tek oyuncu var. Tahtanın üzerinde şahtan piyona kadar bir çok eleman var. Oyuncu, onları canı istediği gibi oynatıyor. Ne şahın, ne kalenin, ne piyonun aslında çok da fazla önemi yok. Oyuncu nasıl isterse öyle oynatıyor.

Artık ortadoğuda oynanan oyunun ne için olduğunu sanırım bilmeyen kalmadı. Şaşırtıcı olan piyon ülkelerin ve yönetimlerinin bütün oyunun detayını ve sonunu bildikleri halde istekle oynamaları.

Emperyalizm ve onun vurucu gücü ABD nin tek bir arzusu var. O da orta Asya ve Ortadoğu’daki enerji kaynaklarını en az maliyetli bir şekilde sömürmek ve onları güvenli biçimde Akdeniz’e ulaştırmak. Bu iş için özel olarak yetiştirilen Saddam, kendini bir şey sanıp, “ben doları bırakıp euroya geçeceğim” dedi diye ortada ne kendi ne de ülkesi bırakıldı. Milyonlarla insan öldürüldü. Bir o kadarı yetim kaldı. Anasız babasız çocukların sefaleti her gün medyada tokat gibi, yüzbinlerce kadının ırzına geçildi.

Emperyalistler güvenilmez kimselerle ve ülkelerle yola çıkılmayacağını anladılar ve enerji ile Akdeniz arasındaki güvensiz ülke ve yönetimleri yok edip yerine İsrail Kürdistanını kurdurtma kararı aldılar. Bunun için de İran ve Suriye’nin yok edilmesi, şimdiki Barzani yönetimine Kuzey İran, Kuzey Suriye ve güneydoğu Türkiye verilerek hem güvenli koridor açılacak, hemde İsrail Kürdistanı kurulmuş olacaktır. Kürtler güvenilir midir? Diye düşünenler hiç merak etmesin. Onlarda piyondur, günü geldiğinde oralar İsrail olacaktır.

Bu büyük oyun içinde ufak hamleler olan Türkiye Suriye ilişkileri şu günlerde planlandığı biçimde gidiyor. ABD, 16 aydır Türkiye’nin Suriye’ye girmesini bekliyor. Türkiye de (Hükümet) bunu çok arzu eder görünüyor ama Esad akıllı oyuna gelmiyor. Türkiye’ye sataşmıyor. Hatırlarsanız, kısa bir süre önce uçağımız düşürüldü. İşte sana tam fırsat. Türk askeri sınıra yığınak yapıyor. Ama ne yazık ki üç yaşındaki çocuk bile Suriye’nin o uçağı düşürdüğüne inanmıyor. Yirmi yıl sonra ABD o uçağı yanlışlıkla biz düşürdük diye açıklama yaparsa kimse şaşmayacak. ABD nin bu tür işleri sıkça yaptığını hep biliyoruz.

Bu komediye rağmen biz sınıra asker yığarken, Esad beklenmedik bir hamle yapıverdi. Türkiye sınırındaki illeri PKK ya devretti ve bizi PKK ile karşı karşıya bırakıverdi. Hay Allah! Ne olacak şimdi? Biz bir yandan adamların teröristlerini besleyip bakalım, üstelik şimdi maaşa da bağlayacakmışız, bir yandan da onlarla savaşalım. Düşmanımın düşmanı dostumdur politikalarına göre bizim beslediğimiz teröristlerle PKK dosttur. Nitekim TIR larımızı yağmalayıp yakmaya başladılar bile. Personelin hayatta olup olmadığı bile şüpheli.

Ne mi olacak dersiniz? Başta bulunan birkaç ailenin ihtirasları uğruna Ortadoğu kan gölü olmaya devam edecek. Analar ağlamasın şarkıları, yerini daha çok kan diye bağırmaya bıraktı bile. Onlara biat eden zavallı insanlar ölecek, ırzlarına geçilecek, çocukları sefil kalacak. İşleri bitince tepede yerim sağlam diyen atlar, filler, piyonlara yem edilecek. Saddam gibi, Mübarek gibi.

İzmir 2012-07-23

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..