Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '17

 
Kategori
Magazin
 

Kanlıcada Müzik Eşliğinde Yoğurt Mayalandı

Kanlıcada Müzik Eşliğinde Yoğurt Mayalandı
 

3. Kanlıca Yoğurt Festivali’nde Nasrettin Hoca ve Başkan Çelikbilek Boğaz’a dostluk ve barış mayası çaldı. Renkli yarışmaların yer aldığı festivalde müziğin usta ismi İlhan Şeşen şarkılarını söyledi.

Beykoz Belediyesi lezzetiyle meşhur Tarihi Kanlıca Yoğurdu’nun tanıtımı için eğlenceli yarışmaların yer aldığı 3. Beykoz Kanlıca Yoğurt Festivali’ni düzenledi.  

10 Bin Yoğurt İkram Edildi

Ev hanımlarının ‘En İyi Yoğurt Yarışması’nda maharetlerini sergilediği festivalde yoğurt içinde altın bulma yarışması yapıldı. Birinci çeyrek altınla ödüllendirildi.

Ödüllü yarışmalarla renklenen etkinliği izlemeye gelenlere 10 bin yoğurt ikram edildi. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Nasrettin Hoca’yla birlikte tekneyle açılarak Boğaz’a dostluk ve barış mayası çaldı.

3. Beykoz Kanlıca Yoğurt Festivali Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek,  AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Başkan yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Spor Müdürü Bülent Küçük, İlçe Müftüsü Ali Efe, başkan danışmanları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve ilçe sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yücel Çelikbilek. ’’Festival Birlik ve Beraberliğimize Katkı Sağlasın “

Bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak için dopdolu bir festival hazırladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Sizlerle birlikteyiz. Boğazın güzel sularına hocamızla birlikte Kanlıca’nın Yoğurdu’nu çaldık. Boğaz’da sabah kalktığınızda yoğurt olduğunu görürseniz şaşırmayın. Olmazsa da önemli olan niyettir. Barış, sevgi, birlik ve beraberlik olsun niyetiyle çaldık. Belki boğaz yoğurt tutmayacak ama niyetlerimiz tutarsa biz daha ileriye gideceğiz.” dedi.

Ahmet Katırcı: “Kanlıca Yoğurdu, Beykoz’un Önemli Bir Değeridir”

Kaymakam Ahmet Katırcı: “Boğazın İncisi Beykoz’da güzel bir sosyal etkinlikte birlikteyiz. Kanlıca Yoğurdu, Beykoz’un önemli bir değeridir. Yoğurdu Nasreddin Hoca ile beraber denize mayaladık. Ben hocanın doğduğu yerde doğdum, hem de görev aldım. Nasreddin Hoca’ya sordum, maya tutar mı? Yoğurt Kanlıca’dan ise kesin tutar dedi. Bu günlerde birlik olmaya çok ihtiyacımız var, bu güzel organizasyon vesile olur inşallah.” şeklinde konuştu.

Programda, Beykoz Belediyesi Halk Dansları Topluluğu sergilediği performansla beğeni topladı.

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..